
Ingrediënten (voor 1,5 tot 2 liter soep)
– 1 witte ui
– 1 rode ui
– 2 tenen knoflook
– 5 cm gember
– 0,5 tl kurkuma
– 600 g zoete aardappel
– 150 g wortel
– 1 liter water
– 2 bouillonblokjes (voor 2 liter (maar je maakt maar 1 liter bouillon))
– 1 citroen
– 300 ml kokosmelk
– 1 tl paprikapoeder (mild)
– peper en zout
Bereiding
– bereid de bouillon voor
– snipper de uien en snijd de knoflook en gember fijn
– zet een soeppan met olie op het vuur
– bak hierin de uien, de knoflook en de gember en laat ook de kurkuma even meebakken
– snijd ondertussen de zoete aardappel en de wortel in blokjes
– laat de zoete aardappel en wortel even meebakken
– voeg dan de bouillon toe, breng aan de kook en laat ongeveer 10 minuten koken
– pureer de soep met een staafmixer
– voeg op het laatst de kokosmelk en de paprikapoeder toe en naar smaak het sap van een halve tot een hele citroen en meng er goed doorheen
– voeg naar smaak eventueel wat peper en zout toe
– eet smakelijk!