Zoeteaardappelschotel met nacho’s, kaas en guacamole

Zoeteaardappelschotel met nacho’s, kaas en guacamole

Ingrediënten (4p)

– 800 g zoete aardappel
– ¼ tl paprikapoeder
– 100 g nacho’s 
– 150 g geraspte kaas (liefst mengsel van oud en belegen)
– 4 tomaten
– 200 g ijsbergsla
– 100 g crème fraiche
– peper en zout 
– olie of boter 

Guacamole
– 2 eetrijpe avocado’s
– ½ rode ui
– 100 g cherrytomaatjes
– sap van ½ citroen of limoen
– 50 g sour cream 
– peper en zout

Bereiding

– zet een pan met water op het vuur, was de zoete aardappels goed (of schil ze), snijd ze in grove stukken en kook in 10 minuutjes gaar

– verwarm de oven voor op 190 graden

– giet de zoete aardappelen af, voeg er een kwart theelepel paprikapoeder en wat peper en zout aan toe en maak er een puree van met een stamppotstamper (of anders met een vork)

– vet een ovenschaal in met olie of boter

– schep de zoeteaardappelpuree in de ovenschaal en verdeel evenredig

– maak hier een laag nacho’s op en verdeel hier de helft van de kaas over 

– doe er daarna weer een laag nacho’s overheen en daar de rest van de kaas weer op 

– zet voor 20 minuten in de voorverwarmde oven

– snijd ondertussen de tomaten in blokjes en zet alvast klaar in een bakje

– heb je een krop ijsbergsla?; snijd dan een aantal bladeren à 200 gram fijn en zet ook klaar 

– maak dan de guacamole: haal de vulling uit de avocado’s, snijd de rode ui fijn en snijd de cherrytomaatjes in hele kleine stukjes: prak alle ingrediënten door elkaar met een vork tot een romige guacamole 

– haal de nachoschotel uit de oven, verdeel over de borden en serveer met de tomaten, ijsbergsla, crème fraiche en guacamole 

– eet smakelijk!

1 reactie op “Zoeteaardappelschotel met nacho’s, kaas en guacamole”

  1. Pingback: Gepofte zoete aardappel met gehakt en geroosterde paprika – Hoofgerechten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *