
Ingrediënten (2p)
– 2 stronken witlof
– 2 radijsjes
– 2 sinaasappels
– 160 g tonijn uit blik
– 4 takjes dille
– 2 handjes pecannoten
Dressing
– 2 sinaasappels
– 3 el agavesiroop
– 1,5 el sojasaus
– 1,5 tl bloem
Bereiding
– begin met het maken van de dressing: doe het sap van de sinaasappels, de agavesiroop, de sojasaus en de bloem bij elkaar in een steelpannetje; laat 5 minuten pruttelen op laag vuur (wel beetje roeren) zodat de bloem kan garen en het een mooie gebonden dressing wordt; om ‘m sneller te laten afkoelen kun je de dressing in een bakje overgieten
– snijd de witlofstronken in de lengte doormidden en houd even onder de kraan om schoon te spoelen
– haal de buitenste bladeren eraf en snijd de harde stukken in het midden eruit
– snijd wat je overhoudt in kleine stukjes en verdeel over de borden
– was de radijsjes, snijd in hele dunne plakjes en verdeel over de witlof
– schil de sinaasappels, scheur de partjes los (en haal eventueel de pitjes eruit) en leg op de borden
– spoel het vocht uit het blikje tonijn en verdeel de tonijn over de salades
– snijd de dilletakjes van de grote steel af en snijd fijn
– sprenkel de dressing over de salades en verdeel de gesneden dille en de pecannoten erover
– eet smakelijk!