Wijnstoof met aubergine, champignons en paranoten

Wijnstoof met aubergine, champignons en paranoten

Ingrediënten

– 2 uien
– 2 teentjes knoflook
– 2 aubergines
– 400 g champignons
– blik zwarte bonen
– 100 g paranoten
– fles rode wijn
– 3 laurierblaadjes
– 2 tl piment (poeder)
– 2 tl kaneel (poeder)
– 5 el appelstroop
– 2 plakken ontbijtkoek
– 1 limoen (sap)
– peper en zout

Voor erbij
– (Griekse) yoghurt
– naanbrood 

Bereiding

Je kunt de stoof heel goed een dag van tevoren maken; daardoor trekken de smaken er nog beter in

– snipper de uien en hak de knoflook

– verwarm een stoofpan op het vuur met olie en bak hier de uien in en voeg daarna de knoflook toe

– snijd ondertussen de aubergines in kleine blokjes en voeg toe

– doe hetzelfde met de champignons en laat even lekker meebakken

– spoel de zwarte bonen goed af en voeg toe

– hak de paranoten en gooi deze ook in de pan 

– schenk dan de helft van de fles rode wijn in de pan en voeg de laurierblaadjes, de piment en de kaneel toe en alvast een beetje peper en zout 

– breng zachtjes aan de kook en laat dan op heel laag vuur minimaal een kwartier pruttelen/stoven

– vis de laurierblaadjes eruit 

– voeg dan de appelstroop, de ontbijtkoek en het sap van de limoen toe

– breng op smaak met peper en zout en zet daarna het vuur uit 

– serveer met yoghurt en afgebakken naanbrood

– eet smakelijk! 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.