Wafels met appel, pindakaas en pure chocola

Wafels met appel, pindakaas en pure chocola

Ingrediënten

Voor het beslag
– 2 appels
– 200 g havermeel (of havermout)
– 2 eieren
– 2 tl bakpoeder
– 250 ml (plantaardige) melk
– 3 el pindakaas
– 1 el vanille-aroma
– bakspray of boter om het wafelijzer in te vetten

Voor de garnering
– pindakaas naar smaak
– 1 of 2 appels
– 40 g pure chocola

Verder nodig
– wafelijzer
– rasp
– evt. machine om havermout fijn te malen

Bereiding (8 stuks)

– zet het wafelijzer aan

– rasp de appels (met de hand of in een foodprocessor)

– vermaal indien nodig de havermout tot havermeel

– doe alle ingrediënten in een beslagkom en mix goed door elkaar (kan gewoon met een spatel of lepel)

– vet het wafelijzer in met bakspray of boter (doe dit ook steeds tussen de wafels door)

schep met een (ijs)lepel per wafel ongeveer een achtste van het beslag in het wafelijzer; het duurt ongeveer 6 minuten voordat ze klaar zijn

– zet terwijl je de wafels afbakt alvast de pindakaas klaar en snijd de appel(s) en pure chocola in stukjes 

– je kunt de wafels warm eten, maar iets afgekoeld of helemaal koud zijn ze ook lekker; maar net wat jij het lekkerst vindt

– besmeer de wafels met een beetje pindakaas en strooi daar de appel en chocolade op

– eet smakelijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.