
Ingrediënten
Voor het beslag
– 2 appels
– 200 g havermeel (of havermout)
– 2 eieren
– 2 tl bakpoeder
– 250 ml (plantaardige) melk
– 3 el pindakaas
– 1 el vanille-aroma
– bakspray of boter om het wafelijzer in te vetten
Voor de garnering
– pindakaas naar smaak
– 1 of 2 appels
– 40 g pure chocola
Verder nodig
– wafelijzer
– rasp
– evt. machine om havermout fijn te malen
Bereiding (8 stuks)
– zet het wafelijzer aan
– rasp de appels (met de hand of in een foodprocessor)
– vermaal indien nodig de havermout tot havermeel
– doe alle ingrediënten in een beslagkom en mix goed door elkaar (kan gewoon met een spatel of lepel)
– vet het wafelijzer in met bakspray of boter (doe dit ook steeds tussen de wafels door)
– schep met een (ijs)lepel per wafel ongeveer een achtste van het beslag in het wafelijzer; het duurt ongeveer 6 minuten voordat ze klaar zijn
– zet terwijl je de wafels afbakt alvast de pindakaas klaar en snijd de appel(s) en pure chocola in stukjes
– je kunt de wafels warm eten, maar iets afgekoeld of helemaal koud zijn ze ook lekker; maar net wat jij het lekkerst vindt
– besmeer de wafels met een beetje pindakaas en strooi daar de appel en chocolade op
– eet smakelijk!