Vega tandoori met bloemkool, kikkererwten en feta

Vega tandoori met bloemkool, kikkererwten en feta

Ingrediënten (4p)

– 2 uien 
– 5 el tandoori pasta
– 350 g vega kip
– 300 g zoete aardappel
– 500 g bloemkool
– 250 g champignons
– pot kikkererwten
– 200 g feta
– 500 ml kookroom
– 200 g (pandan)rijst
– olie om in te bakken

Bereiding

– zet een kookpan op met ruim water en een beetje zout en breng aan de kook; voeg de rijst toe, zorg dat het weer kookt en zet het vuur dan laag; kook de rijst zo lang als de verpakking aangeeft

– snijd de uien grof 

– verwarm een wokpan op het vuur met olie en bak hier de uien in aan

– voeg na een paar minuten de tandoori pasta toe en laat meebakken

– maak de vegetarische kipstukjes wat kleiner en voeg toe

– snijd dan de zoete aardappel in blokjes en de bloemkool in kleine roosjes/stukjes en voeg ook toe 

– snijd de champignons in vieren/zessen (ligt een beetje aan de grootte) en laat ook meebakken

– kijk ondertussen of de rijst al gaar is en zo ja, giet af

– spoel de kikkererwten af in een vergiet en voeg ook toe

– verkruimel/snijd de feta en voeg twee derde ervan toe aan de pan

– giet ook de kookroom erbij en breng het geheel aan de kook

– zet het vuur lager en laat nog 5 tot 10 minuten pruttelen; het is klaar als de zoete aardappel en de bloemkool beetgaar zijn en de saus een beetje ingedikt is 

– serveer de tandoori met de rijst en maak af met de achtergehouden stukjes feta

– eet smakelijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.