
Ingrediënten (4p)
– 250 g tagliatelle
– 3 uien
– 3 teentjes knoflook
– bakje vega spekjes
– 400 g (kastanje)champignons
– 2 (rode punt)paprika’s
– potje truffelpesto (ik gebruikte Grand Italia)
– 100 ml kookroom
– zout en zwarte peper
– olie om in te bakken
– 80 g parmezaanse kaas (snippers)
Bereiding
– zet een pan met water en een beetje zout op het vuur, breng aan de kook en doe hier de tagliatelle in; kook al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking
– snijd de uien in halve ringen
– verhit olie in een wokpan of hapjespan en bak de uien hierin
– snijd ondertussen de knoflook fijn en voeg toe
– voeg ook meteen de spekjes toe en zet het vuur iets hoger
– schenk er nog een beetje extra olie bij zodat het niet aankoekt
– snijd dan de champignons in grove stukken en de paprika in reepjes en laat zo’n 5 minuten meebakken (vuur weer iets lager)
– proef of de pasta gaar is en giet af
– voeg dan de truffelpesto toe aan de groenten en spekjes en roer er doorheen
– schenk de kookroom erbij, strooi er een beetje zout en lekker wat zwarte peper bij en laat nog even pruttelen
– verdeel de tagliatelle over de borden en schep hier de saus op
– maak af met de parmezaanse kaas
– eet smakelijk!