Tagliatelle met vega spekjes en truffelsaus

Tagliatelle met vega spekjes en truffelsaus

Ingrediënten (4p)

– 250 g tagliatelle
– 3 uien
– 3 teentjes knoflook
– bakje vega spekjes
– 400 g (kastanje)champignons
– 2 (rode punt)paprika’s
– potje truffelpesto (ik gebruikte Grand Italia)
– 100 ml kookroom
– zout en zwarte peper
– olie om in te bakken
– 80 g parmezaanse kaas (snippers) 

Bereiding

– zet een pan met water en een beetje zout op het vuur, breng aan de kook en doe hier de tagliatelle in; kook al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking

– snijd de uien in halve ringen

– verhit olie in een wokpan of hapjespan en bak de uien hierin

– snijd ondertussen de knoflook fijn en voeg toe

– voeg ook meteen de spekjes toe en zet het vuur iets hoger

– schenk er nog een beetje extra olie bij zodat het niet aankoekt

– snijd dan de champignons in grove stukken en de paprika in reepjes en laat zo’n 5 minuten meebakken (vuur weer iets lager) 

– proef of de pasta gaar is en giet af

– voeg dan de truffelpesto toe aan de groenten en spekjes en roer er doorheen

– schenk de kookroom erbij, strooi er een beetje zout en lekker wat zwarte peper bij en laat nog even pruttelen

– verdeel de tagliatelle over de borden en schep hier de saus op 

– maak af met de parmezaanse kaas

– eet smakelijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.