
Ingrediënten (4p)
– 300 g (verse) tagliatelle
– 800 g champignons (maak een leuke mix)
– olie met truffelaroma
– potje truffelpesto (Grand Italia)
– scheutje kookroom of slagroom
– 350 g biefstuk
– peper en zout
– zakje parmezaanse kaas (snippers)
Bereiding
– haal de biefstuk van tevoren uit de koelkast en leg op een plank tussen twee keukenpapiertjes; dit kan al minstens een halfuur van tevoren
– snijd de champignons in (halve) plakjes
– zet een koekenpan of hapjespan op het vuur met een scheut truffelolie en bak hier de champignons in
– kook de tagliatelle al dente volgens de verpakking
– doe de gebakken champignons nu in een sauspan en voeg hier de truffelpesto aan toe, de kookroom/slagroom, de peper en naar smaak eventueel nog wat zout; laat pruttelen
– strooi wat peper en zout over de biefstuk en bak aan beide kanten zo’n drie minuten aan voor medium rare of langer als je van meer doorbakken houdt
– haal de biefstuk uit de pan en laat even rusten
– voeg de jus uit de biefstukpan toe aan de truffelchampignonsaus; schraap ook over de bodem van de pan om zoveel mogelijk van de smaak mee te krijgen
– roer de saus nog even goed door en proef of er eventueel nog wat peper en/of zout nodig is
– snijd de biefstuk in reepjes
– schep op ieder bord eerst de tagliatelle, dan de truffelchampignonsaus en dan de biefstukreepjes; maak af met parmezaanse kaas
– eet smakelijk!