Swiepswoepswap – Broodje pulled ‘chicken’ van ‘Monique kookt ook’

Swiepswoepswap - Broodje pulled 'chicken' van 'Monique kookt ook'

Ik deed deze keer voor het eerst mee met de Swiepswoepswap van Mandyandmore. De Swiepswoepswap houdt in dat je gekoppeld wordt aan een andere foodblogger en een recept van diegene uitzoekt om na te maken en naar eigen inzicht een beetje aan te passen. Iemand anders doet dit ook met een recept van mij.

Degene aan wie ik gekoppeld werd was Monique van ‘Monique kookt ook’. Na even twijfelen tussen de verschillende gerechten heb ik voor een vrij simpel recept gekozen. Hoewel ik zelf niet per se van simpele maaltijden ben, was dit toch het recept dat mij het meest aansprak en waarbij ik al snel een paar kleine aanpassingen in gedachten had. Het gaat om dit recept van Monique

De grootste aanpassing die ik heb gedaan is dat ik het recept vegan heb gemaakt. In plaats van kip heb ik namelijk jackfruit gebruikt. De stukken deed ik na goed afspoelen even in mijn foodprocessor om er heel snel en makkelijk kleine stukjes van te maken. Ik bakte eerst een fijngesneden rode ui in een koekenpan en voegde daarna de stukjes jackfruit toe. Even een minuutje of vijf laten bakken. Monique roerde de chilisaus door de sla, maar ik roerde het door de jackfruit. Ik heb redelijk wat gebruikt; zeker vijf eetlepels. 

De pindasaus heb ik zelf gemaakt door een paar lepels pindakaas met een paar lepels ketjap manis, wat gemberpoeder en een goeie scheut water al roerend te verwarmen. Toen de saus en het jackfruit beide klaar waren, heb ik ze door elkaar gemengd tot een smeuïg geheel.

Wat betreft het brood heb ik voor een maïstriangel gekozen en dit bleek een goed idee. Op het broodje heb ik net als Monique, naast de pulled ‘chicken’, sla, komkommer en tomaat gedaan. Als laatste voegde ik ook nog wat gebakken uitjes toe als crunchy element. Het was heel lekker en ik ga dit zeker vaker maken. 🙂

Kortom, een simpel, snel en leuk recept om te maken en ook makkelijk aan te passen voor de vegans en vegetariërs onder ons. Mocht je dit ook gaan maken, eet smakelijk alvast!

Liefs,
Eline 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *