Surinaamse pindacurry met paksoi, champignons en paprika

Surinaamse pindacurry met paksoi, champignons en paprika

Ingrediënten (4p)

– 200 g (pandan)rijst
– 3 uien
– 2 teentjes knoflook
– 5 el Surinaamse pindakaas
– blikje tomatenpuree
– 500 g aardappelen
– 200 g sperziebonen
– 250 g (kastanje)champignons
– 1 paprika
– 1 paksoi
– 1 bouillonblokje voor ½ liter
– 400 ml kokosmelk
– 50 g gebakken uitjes

Bereiding

– zet een kookpan op het vuur met ruim water en een snuf zout

– was de aardappelen goed aan de buitenkant (en snijd eventuele slechte plekjes weg) en snijd in blokjes van 1 bij 1 cm 

– dop de sperziebonen en snijd in stukken van 2 tot 3 cm 

– gooi de aardappelblokjes en gesneden sperziebonen in de pan, breng het geheel aan de kook en laat 8 minuten koken

– kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking

– snijd de uien grof en snijd de knoflook fijn

– verhit olie in een wok- of hapjespan en bak hierin eerst de uien kort aan

– voeg dan de knoflook, de pindakaas en de tomatenpuree toe en bak al roerend aan

– snijd de champignons, de paprika en de paksoi en voeg een voor een toe aan de pan

– laat alles na de toevoeging van de paksoi 5 minuutjes bakken (beetje roeren af en toe)

– giet de aardappelblokjes en sperziebonen af en voeg toe aan de pan

– voeg dan ook de kokosmelk en het bouillonblokje toe

– breng aan de kook, zet het vuur lager en laat het geheel een paar minuten pruttelen

– giet de rijst af

– schep op alle borden een beetje rijst en verdeel daar de pindacurry over

– maak af met gebakken uitjes 

– eet smakelijk! 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *