
Ingrediënten (4p)
– 200 g (pandan)rijst
– 3 uien
– 2 teentjes knoflook
– 5 el Surinaamse pindakaas
– blikje tomatenpuree
– 500 g aardappelen
– 200 g sperziebonen
– 250 g (kastanje)champignons
– 1 paprika
– 1 paksoi
– 1 bouillonblokje voor ½ liter
– 400 ml kokosmelk
– 50 g gebakken uitjes
Bereiding
– zet een kookpan op het vuur met ruim water en een snuf zout
– was de aardappelen goed aan de buitenkant (en snijd eventuele slechte plekjes weg) en snijd in blokjes van 1 bij 1 cm
– dop de sperziebonen en snijd in stukken van 2 tot 3 cm
– gooi de aardappelblokjes en gesneden sperziebonen in de pan, breng het geheel aan de kook en laat 8 minuten koken
– kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking
– snijd de uien grof en snijd de knoflook fijn
– verhit olie in een wok- of hapjespan en bak hierin eerst de uien kort aan
– voeg dan de knoflook, de pindakaas en de tomatenpuree toe en bak al roerend aan
– snijd de champignons, de paprika en de paksoi en voeg een voor een toe aan de pan
– laat alles na de toevoeging van de paksoi 5 minuutjes bakken (beetje roeren af en toe)
– giet de aardappelblokjes en sperziebonen af en voeg toe aan de pan
– voeg dan ook de kokosmelk en het bouillonblokje toe
– breng aan de kook, zet het vuur lager en laat het geheel een paar minuten pruttelen
– giet de rijst af
– schep op alle borden een beetje rijst en verdeel daar de pindacurry over
– maak af met gebakken uitjes
– eet smakelijk!