
Ingrediënten (8 kleine wafels)
– 150 ml water
– 75 g spinazie
– 100 g bloem
– 1 tl bakpoeder
– halve rode ui (50 g)
– 120 g feta
– 200 g snoeptomaatjes
– ½ ei
– 2 el olijfolie
– peper
– bakspray of olijfolie om het wafelijzer in te vetten
Bereiding
– mix de spinazie met het water in een blender of gebruik hier een staafmixer voor
– weeg de bloem af in een kom, voeg hier het bakpoeder aan toe en meng door elkaar
– snijd de rode ui, feta en snoeptomaatjes in hele kleine stukjes; houd van alledrie ongeveer een kwart apart om straks nog los over de wafels te gooien en meng de rest door het meel
– zet ondertussen je wafelijzer aan om op te warmen
– voeg vervolgens het halve ei, de olijfolie en het spinaziemengsel aan het wafelbeslag toe
– roer alles goed door elkaar
– vet de wafelplaten met een kwastje in met olijfolie of door er bakspray te gebruiken (doe dit ook steeds tussen wafels door)
– schep met een (ijs)lepel per wafel ongeveer een achtste van het beslag in het wafelijzer; het duurt ongeveer 6 minuten voordat ze klaar zijn