
Ingrediënten
– 300 g (volkoren) spaghetti
– 2 courgettes
– bosje basilicum
– 150 g witte kaas
– 750 g cherrytomaatjes
– sap van een halve limoen
– 30 g pijnboompitten
– 50 g parmezaanse kaas (blok om te raspen)
– peper en zout
– olijfolie
Bereiding
– kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking
– snijd de courgette in blokjes en bak gaar met een beetje peper en zout
– rooster ondertussen de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze mooi goudbruin zijn
– mix de gebakken courgette met de basilicum en de witte kaas samen met het limoensap en een scheut olijfolie tot een saus (met een foodprocessor/keukenmachine/staafmixer)
– proef de saus en breng nog verder op smaak met peper en zout (met zout ben ik niet al te zuinig geweest)
– snijd de cherrytomaatjes in tweeën of in vieren
– schep de saus in de pan waarin je de courgette hebt gebakken en voeg hier alle gesneden cherrytomaatjes aan toe (houd er eventueel wat apart voor de garnering) en laat nog heel eventjes garen terwijl je blijft roeren
– giet de spaghetti af en verdeel over de borden
– schep vervolgens de groentesaus op de spaghetti en rasp er parmezaanse kaas overheen
– verdeel ook de pijnboompitten (en de achtergehouden cherrytomaatjes) over de borden
– eet smakelijk!