Soesjes met zalm, cherrytomaatjes, rucola en balsamico

Soesjes met zalm, cherrytomaatjes, rucola en balsamico

Ingrediënten (25 stuks)

– 25 soesjes (ik gebruikte dit recept van Rutger Bakt)
– 200 g zalmsalade
– 250 g cherrytomaatjes
– balsamicocrème
– 30 g rucola
– 100 g gerookte zalm

Zalmsalade
– blik zalm (220 g)
– 2 el mayonaise
– 3 el crème fraiche
– 1 tl mosterd
– 1 el tomatenketchup
– 1 el citroensap (liefst vers)
– snuf cayennepeper
– snuf paprikapoeder
– 1 el cognac of sherry (evt.)
– peper en zout

Bereiding

– zorg eerst dat je de soesjes klaar hebt/in de oven hebt staan

– maak dan de zalmsalade; begin met het verwijderen van de velletjes en graten uit de zalm, doe de zalm in een bakje en prak fijn met een vork, samen met het vocht uit het blik (hier zit veel smaak in)

– voeg dan alle andere ingrediënten toe en meng door elkaar

– proef het mengsel en voeg naar smaak eventueel nog een beetje peper en zout toe

– snijd de cherrytomaatjes in kleine stukjes 

– halveer de soesjes

– doe op de onderste helften van de soesjes een beetje rucola, schep er een lepeltje zalmsalade in, verdeel er wat gesneden cherrytomaatjes over, dan een beetje balsamicocrème en als laatste een plakje gerookte zalm

– doe de bovenste helften op de soesjes en serveer ze op een mooie schaal/plank

– eet smakelijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.