
Ingrediënten
– 2 rode uien
– 2 teentjes knoflook
– 5 cm gember
– 50 g kokoscrème
– 400 g wortel
– 3 (rode) paprika’s
– 2 bouillonblokjes (voor 1 liter per blokje)
– 1 limoen
– 2 groene appels
– 2 el pindakaas
– peper en zout
– olie om in te bakken
Bereiding
– bereid de bouillon alvast voor door 1 liter water te koken en hier 2 bouillonblokjes (bedoeld voor 1 liter per blokje) in op te lossen
– snijd de rode uien en de gember fijn en hak de knoflook
– zet een soeppan op het vuur met een beetje olie en bak hierin de uien, de gember en de knoflook
– snijd de kokoscrème grof en voeg toe aan de pan
– was de wortels, snijd eventueel de slechte stukjes eraf en snijd in schijfjes; voeg toe aan de pan
– snijd de paprika’s in blokjes en gooi bij de rest
– laat alles nog vijf minuten bakken
– schenk dan de bouillon erbij, breng het geheel aan de kook en laat het 10 tot 12 minuten koken
– snijd ondertussen de limoen alvast doormidden (eerst even over het aanrecht rollen zodat er meer sap uit komt straks) en de appels in blokjes
– check na 10 tot 12 minuten of de soep lang genoeg gekookt heeft door te checken of de wortels zacht genoeg zijn
– zet het vuur uit en voeg dan de laatste ingrediënten toe: knijp de limoenen uit boven de pan, gooi de appelblokjes erbij en schep er twee eetlepels pindakaas in
– pureer tot een mooie gladde soep
– proef en voeg naar smaak peper en zout toe