
Ingrediënten (4p)
– ½ tl komijnpoeder
– ½ tl knoflookpoeder
– 1 el uienpoeder
– ¾ tl korianderpoeder
– ¾ tl kurkumapoeder
– ½ tl gerookt paprikapoeder
– 1½ el groene currypasta
– 1 ui
– 1 grote wortel
– 1 zoete aardappel
– kleine/halve bloemkool
– 2 paprika’s
– 250 g kastanjechampignons
– blikje tomatenpuree
– 400 ml kokosmelk
– bouillonblokje voor ½ liter
– ½ limoen
– zout en zwarte peper
– olie om in te bakken
– evt rijst of naanbrood om erbij te serveren
Bereiding
– wil je rijst of naanbrood bij de curry serveren?; maak dit dan op tijd klaar
– doe alle kruiden/specerijen in een bakje en meng door elkaar
– verwarm een grote hapjes-/wokpan op het vuur zónder olie en rooster het mengsel hier twee minuten in
– snipper ondertussen de ui
– voeg een beetje olie toe en meng met de kruiden
– voeg dan de currypasta en het ui toe en laat een paar minuten bakken
– snijd dan de wortel in kleine blokjes en voeg toe; doe dit met alle groenten (blokjes, roosjes, plakjes), op volgorde van de ingrediëntenlijst
– voeg vervolgens het blikje tomatenpuree, de kokosmelk en het bouillonblokje toe
– breng aan de kook en laat een minuutje of 10 pruttelen totdat de groenten mooi beetgaar zijn (even de wortel en de bloemkool proeven)
– knijp een halve limoen uit boven de pan en breng daarna nog op smaak met zwarte peper en eventueel een beetje zout
– eet smakelijk!