Smaakvolle vegan curry met allerlei groenten

Smaakvolle vegan curry met allerlei groenten

Ingrediënten (4p)

– ½ tl komijnpoeder
– ½ tl knoflookpoeder
– 1 el uienpoeder
– ¾ tl korianderpoeder
– ¾ tl kurkumapoeder
– ½ tl gerookt paprikapoeder
– 1½ el groene currypasta
– 1 ui
– 1 grote wortel
– 1 zoete aardappel
– kleine/halve bloemkool
– 2 paprika’s
– 250 g kastanjechampignons
– blikje tomatenpuree
– 400 ml kokosmelk
– bouillonblokje voor ½ liter 
– ½ limoen
– zout en zwarte peper
– olie om in te bakken  
– evt rijst of naanbrood om erbij te serveren

Bereiding

– wil je rijst of naanbrood bij de curry serveren?; maak dit dan op tijd klaar

– doe alle kruiden/specerijen in een bakje en meng door elkaar

– verwarm een grote hapjes-/wokpan op het vuur zónder olie en rooster het mengsel hier twee minuten in

– snipper ondertussen de ui

– voeg een beetje olie toe en meng met de kruiden

– voeg dan de currypasta en het ui toe en laat een paar minuten bakken

– snijd dan de wortel in kleine blokjes en voeg toe; doe dit met alle groenten (blokjes, roosjes, plakjes), op volgorde van de ingrediëntenlijst 

– voeg vervolgens het blikje tomatenpuree, de kokosmelk en het bouillonblokje toe

– breng aan de kook en laat een minuutje of 10 pruttelen totdat de groenten mooi beetgaar zijn (even de wortel en de bloemkool proeven)

– knijp een halve limoen uit boven de pan en breng daarna nog op smaak met zwarte peper en eventueel een beetje zout 

– eet smakelijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.