Sinterklaasgebakjes met mascarpone en mini-chocoladeletters

Sinterklaasgebakjes met mascarpone en mini-chocoladeletters

Ingrediënten

– 250 g kruidnoten
– 125 g roomboter
– 200 g witte chocolade
– 250 ml slagroom
– 250 g mascarpone
– 100 g melkchocolade

Voor het maken van de letters gebruikte ik een lettervorm, maar je kunt ook een decoratiespuit of een spuitzak met klein spuitmondje gebruiken. Wil je wel graag een lettervorm? Deze kun je onder andere vinden op bol.com en Amazon. 

Bereiding

Het baksel

– bedek een schaal of springvorm met bakpapier 

– maal de kruidnoten fijn in een foodprocessor (heb je deze niet, dan kun je ze in een zakje doen en er met een deegroller overheen rollen) 

– smelt de boter in een pannetje 

– meng de gemalen kruidnoten door de boter

– stort het mengsel in de schaal/springvorm en maak er een stevige bodem van door het met de bolle kant van een lepel goed aan te drukken

– zet even in de koelkast terwijl je de vulling maakt

– smelt de witte chocolade au bain marie en laat daarna een beetje afkoelen

– doe de slagroom en mascarpone samen in een kom en mix tot een stevige massa die niet beweegt wanneer je de kom schuin houdt

– voeg de witte chocolade toe en mix deze er nog even kort doorheen

– verdeel het mengsel over de kruidnotenbodem en strijk glad met een paletmes, spatel of anders gewoon met een smeermes

 

De letters

– laat minimaal een uur opstijven in de koelkast 

– smelt ⅔ van de melkchocolade om de letters mee te maken au bain marie; als het helemaal gesmolten is haal je het bakje van het vuur af en voeg je het overige deel van de chocolade toe; roer tot een egale massa

– vul de lettervormpjes met de chocolade, strijk netjes af en laat in een kwartier hard worden in de koelkast

– heb je geen lettervormpjes?; dan kun je de letters zelf spuiten met een decoratiespuit of een spuitzak met klein spuitmondje 

– laat de gesmolten chocolade afkoelen zodat het iets steviger wordt en niet uit gaat lopen, maar nog wel bewerkelijk en beweeglijk is

– vul de decoratiespuit of spuitzak met de chocolade en maak ‘m dicht

– leg een stuk bakpapier op een bord of plank, schrijf de letters en zet ze in de koelkast om hard te laten worden; wanneer ze hard zijn kun je ze heel makkelijk van het bakpapier afhalen

– haal het baksel uit de koelkast, snijd in stukken en plaats de letters erop

– eet smakelijk en fijne sinterklaasavond!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.