
Ingrediënten (4p)
– 4 vega krokante kipburgers
– 4 eieren
– azijn
– 200 g ijsbergsla
– 40 g rucola
– 1 komkommer
– 250 g cherrytomaatjes
– 50 g parmezaanse kaas
– honing-mosterddressing
– olie om in te bakken
Bereiding
– begin met het pocheren van de eieren; het handigste is om dit per stuk te doen, zodat de kans dat het goed lukt groter is; als je meteen twee pannen opzet kun je er twee tegelijk pocheren en daarna de andere twee; ik gebruik de volgende methode: vul een pan ruim met water, doe er een scheutje azijn bij en breng tot net onder het kookpunt; breek een ei in een bakje, maak een draaikolk in het water met bijvoorbeeld een pollepel en laat het ei midden in de draaikolk glijden; als het goed gaat draait het eiwit door de draaikolk om het eigeel heen; laat ongeveer 3 minuten pocheren en haal het ei er dan met een schuimspaan uit
– bereid, terwijl je de eieren aan het pocheren bent alvast de andere ingrediënten
– verhit olie in een koekenpan en bak hierin de vega kipburgers op een vrij laag vuurtje (4-5 minuten per kant)
– snijd de ijsbergsla fijn, de komkommer in dunne halve plakjes en de cherrytomaatjes in vieren; leg alvast klaar op borden (ook de rucola)
– rasp de parmezaanse kaas en verdeel over de borden, net als de honing-mosterddressing
– leg op ieder bord een vega kipburger (eventueel alvast gesneden) en plaats hier de gepocheerde eieren op
– eet smakelijk!