Risotto met zalm, groene asperges en edamameboontjes

Risotto met zalm, groene asperges en edamameboontjes

Ingrediënten

– 2 uien
– 2 teentjes knoflook
– 300 g risottorijst
– 100 ml witte wijn
– 300 g zalmfilet
– bos groene asperges
– 300 g edamameboontjes
– bouillonblokje voor 1 liter
– 1 citroen
– 10 g dille
– 25 g boter
– 100 g parmezaanse kaas 
– olie om in te bakken

Bereiding

– bereid eerst de bouillon voor door een liter water te koken en hier een bouillonblokje in op te lossen

– snipper de uien en hak de knoflook

– verwarm een pan met olie op het vuur en bak hier eerst de uien in aan en voeg daarna de knoflook toe

– strooi de risottorijst in de pan en laat op redelijk laag vuur bakken tot de rijstkorrels glazig zijn

– blus dan af met de wijn 

– voeg nu beetje bij beetje de bouillon toe; blijf steeds een beetje roeren en voeg pas weer wat toe als het vocht bijna helemaal is opgenomen door de rijst

– rasp ondertussen alvast de parmezaanse kaas (met een zo fijn mogelijke rasp), pers het sap uit de citroen en snijd de dille fijn

– ook kun je ondertussen alvast de andere ingrediënten voorbereiden; blijf bouillon toevoegen en goed roeren in de risottopan

– heb je edamameboontjes die je nog moet voorkoken?; doe dit dan eerst 

– snijd aan de uiteinden van de asperges een stukje af (niet de kopjes, maar aan de andere kant) en snijd de asperges dan in stukken 

– verhit olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak hier de asperges in; dit moet maar een paar minuutjes per kant, zodat ze nog een lekkere bite houden

– haal de asperges uit de koekenpan (even apart houden in een bakje), verhit weer wat olie in de pan en bak nu de edamameboontjes

– heb je zalmfilet met huid?; dan kun je deze los in een koekenpan bakken en daarna snijden:  

verhit een laagje olie in een koekenpan en bak de filet eerst een paar minuten op de huid (gewoon laten liggen, niet bewegen in de pan) en wanneer de garing tot ongeveer de helft te zien is, draai je de filet om en bak je ‘m nog kort op de andere kant; haal daarna de huid van de zalm af en snijd de filet in stukken

– heb je zalmfilet zonder huid?; snijd dan eerst in stukken en laat garen in de risotto 

– proef of de risottorijst gaar is; wanneer dit het geval is, voeg dan het citroensap, de dille, de boter en de helft van de parmezaanse kaas toe 

– voeg de gebakken groenten (en zalm) toe aan de risotto en meng alles door elkaar

– schep op borden / in bakjes en strooi er wat parmezaanse kaas over 

– eet smakelijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *