
Ingrediënten
– 2 uien
– 2 teentjes knoflook
– 300 g risottorijst
– 150 ml witte wijn
– 1 liter bouillon
– 200 g spekjes
– 400 g champignons
– 2 paprika’s
– potje truffelpesto (Grand Italia)
– zwarte peper
– 100 g parmezaanse kaas
– 40 g pijnboompitten
– olie
Bereiding
– bereid de bouillon voor en zet klaar
– snipper de uien
– verwarm een beetje olie in een grote hapjespan/wokpan en bak hierin de uien glazig
– hak de knoflook en laat kort meebakken
– voeg de risottorijst toe en laat glazig worden
– schenk dan de wijn erbij en laat eventjes inkoken
– voeg dan beetje bij beetje de bouillon toe tot al het vocht is opgenomen en blijf toevoegen tot de rijst zacht is/de bouillon op is; bereid ondertussen de andere ingrediënten
– zet een hapjespan/koekenpan op het vuur (zonder olie) en rooster hier de pijnboompitten in (let er goed op, want ze kunnen snel aanbranden); doe ze als ze klaar zijn meteen in een bakje zodat ze niet nog doorgaren)
– zet de pan vervolgens terug op het vuur en bak hier de spekjes in
– snijd de champignons in (halve) plakjes en voeg toe aan de spekjes
– snijd vervolgens de paprika’s in kleine blokjes/reepjes en laat ook nog even meebakken
– breng alvast een beetje op smaak met zwarte peper
– voeg de truffelpesto toe aan de groenten en laat een beetje pruttelen
– blijf ondertussen goed op de risotto letten
– rasp de parmezaanse kaas met een zo fijn mogelijke rasp
– is de rijst gaar en lekker smeuïg?; voeg dan het groentemengsel en de helft van de parmezaanse kaas toe aan de rijst en meng door elkaar
– schep in bakjes of diepe borden en garneer met de overige parmezaanse kaas en de pijnboompitten
– eet smakelijk!