
Ingrediënten (4p)
– 2 uien
– 2 teentjes knoflook
– 300 g risottorijst
– 150 ml witte wijn
– 1 liter bouillon
– 1 courgette
– 500 g cherrytomaatjes
– potje pesto (of homemade)
– zwarte peper en zout
– grote bol burrata
– 100 g pistachenoten
– verse basilicum
– olie om in te bakken
Bereiding
– bereid de bouillon voor en zet klaar
– snipper de uien
– verwarm een beetje olie in een grote hapjespan/wokpan en bak hierin de uien glazig
– hak de knoflook en laat kort meebakken
– voeg de risottorijst toe en laat glazig worden
– schenk dan de wijn erbij en laat eventjes inkoken
– voeg dan beetje bij beetje de bouillon toe tot al het vocht is opgenomen en blijf toevoegen tot de rijst zacht is/de bouillon op is; bereid ondertussen de andere ingrediënten
– snijd de courgette in kleine blokjes
– zet een koekenpan op het vuur met een beetje olie en bak hierin de courgette beetgaar; houd vervolgens apart in een bakje en laat de pan staan voor de tomaatjes
– snijd de cherrytomaatjes in vieren en bak hiervan de helft (mag best lang, tot ze een beetje smushy zijn)
– giet het vocht van de burrata af en pel en hak de pistachenoten
– proef of de risottorijst gaar is; zo ja, voeg dan de gebakken courgette, de gebakken tomaatjes, de helft van het potje pesto en een beetje peper en zout toe en meng goed door elkaar; laat nog heel even pruttelen
– schep de risotto op de borden en verdeel de verse cherrytomaatjes, de burrata, de pesto, de pistachenootjes en de basilicum erover
– eet smakelijk!