Rabarbercrumbletaart met peer en appel

Rabarber crumbletaart met appel en peer

Ingrediënten
(voor een springvorm van 26 cm of een bakvorm met een oppervlakte tussen de 500 en 600 vierkante cm)

Deeg
– 200 g roomboter 
– 75 g donkerbruine basterdsuiker
– 75 g kristalsuiker
– 2 tl speculaaskruiden
– 300 g bloem
– snufje zout
– 1 ei
– paneermeel
– extra bloem

Vulling
– 4/5 peren in kleine stukjes
– 2 appels in kleine stukjes
– 50 g suiker
– 1 tl speculaaskruiden 
– 1 el citroensap
– 1 tl citroenrasp (van halve citroen)
– 4 tl custard
– 5 stengels rabarber

Bereiding

– verwarm de oven voor op 180 graden

– doe de boter kort in de magnetron zodat deze iets zachter wordt

– meng de boter met de basterdsuiker, de kristalsuiker en de speculaaskruiden

– voeg vervolgens de bloem en een snufje zout toe en als laatste het ei

– kneed eventjes lekker door tot een soepel deeg

– laat even rusten terwijl je de rabarber alvast voorbereidt: was de stengels en snijd in reepjes

– bekleed de springvorm/bakvorm met bakpapier en verdeel hier zo’n 75 procent van het deeg over (de rest gebruik je straks voor de crumblelaag); zelf had ik (van de 75% die ik wilde gebruiken voor de bodem) deeg over en heb ik alleen een bodem gemaakt, maar met deze hoeveelheid deeg kan je dus ook opstaande randen maken met deeg

– strooi wat paneermeel uit over de bodem 

– snijd voor de vulling de peren en appels in kleine stukjes

– meng met alle andere ingrediënten

– stort de vulling in de taartvorm

– verdeel de gesneden rabarber over de vulling (ik maakte zelf een leuk patroon; alleen zag je deze bijna niet meer door de crumble die je er nog over verdeelt)

– pak de overige 25 procent van het deeg, doe in een kom en voeg er wat bloem aan toe

– ga het een beetje kneden met je vingers en blijf bloem toevoegen totdat het deeg een kruimelige substantie krijgt

– verdeel de crumble over de rabarberlaag

– bak de taart in een uur af

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.