Quinoa met feta, groenten en Italiaanse kruiden

Quinoa met feta, groenten en Italiaanse kruiden

Ingrediënten (4p)

– 150 g quinoa
– 1 rode ui
– 2 courgettes
– 2 aubergines
– 2 paprika’s
– 4 tomaten
– 2 el Italiaanse kruiden
– peper en zout
– olie om in te bakken
– blok feta van 200 g
– paar handjes amandelen

Bereiding

– kook de quinoa gaar volgens de uitleg op de verpakking (en roer af en toe door, want het kan aankoeken)

– snijd de rode ui in halve ringen, de aubergines in blokjes en de courgettes in vieren en dan in plakjes

– zet een wokpan of hapjespan op het vuur met wat olie

– bak hierin de rode ui, aubergine en courgette

– voeg de Italiaanse kruiden toe en een beetje peper en zout

– snijd de paprika in stukjes en voeg die toe

– snijd daarna de tomaten in blokjes en de feta in kleine stukjes

– voeg de tomaten toe wanneer de andere groenten gaar zijn

– giet de quinoa af, voeg ook toe aan de pan, zet het vuur laag/uit en roer alles goed door elkaar; voeg naar smaak nog een beetje zout en peper toe

– schep de quinoa op de borden en garneer met de feta en de amandelen

– eet smakelijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *