Pompoensoep met wortel, kerrie en kurkuma

Pompoensoep met wortel, kerrie en kurkuma

Ingrediënten (6-8p)

– 1,5 kilo flespompoen
– 1 kilo wortels
– 3 rode uien 
– 3 normale uien 
– 2 rode pepers
– 5 teentjes knoflook 
– 4 tl kerriepoeder 
– 4 tl kurkuma 
– groentebouillonblokjes voor 2 liter soep
– 1,5 liter water
– 4 tl zout
– zwarte peper
– olie om in te bakken 
– 2 bekers crème fraiche
– naanbrood voor erbij

Bereiding

– snijd de uien in halve ringen, haal de zaadlijsten en pitjes uit de pepers en snijd ze fijn en hak de knoflook

– zet een grillpan klaar op het vuur (als je deze niet hebt, dan gewoon een koekenpan) en verhit hier wat olie in

– bak eerst de helft van de uien hierin en voeg meteen 2 tl kerriepoeder en 2 tl kurkuma toe

– zet ondertussen een grote soeppan klaar en verhit hier ook wat olie in

– wanneer de eerste lading uien een beetje gebakken is, gooi je deze over in de soeppan

– verhit weer een nieuw beetje olie in de grillpan en bak dan de tweede lading uien, weer met 2 tl kerriepoeder en 2 tl kurkuma

– was de pompoen en snijd in blokjes (de schil hoeft er niet af, deze kun je gewoon meekoken)

– wanneer de tweede lading uien klaar is, gooi je deze ook over in de soeppan

– voeg ook de fijngesneden peper en knoflook toe aan de soeppan en roer goed (blijf dit doen)

– verhit weer olie in de grillpan en begin met een lading pompoen

– herhaal tot je alle pompoenblokjes hebt gegrild; gooi steeds na het grillen over in de soeppan

– snijd dan de wortels in halve plakjes en doe hier hetzelfde mee

– kook ondertussen alvast 1,5 liter water in de waterkoker

– alle groenten gegrild en overgegooid in de soeppan?; voeg dan het gekookte water en 2 bouillonblokjes toe en breng het geheel aan de kook

– laat het 10 tot 15 minuten koken

– pureer de soep met een staafmixer, maar pureer als je dat lekker vindt niet alles, zodat er nog wat stukken groente in de soep zitten

– voeg 4 tl zout toe en naar smaak zwarte peper (ik deed 30 draaitjes)

– bak het naanbrood af en snijd in reepjes

– schenk de soep in kommen, voeg aan elke kom een goede eetlepel crème fraiche toe en serveer met het naanbrood

– eet smakelijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.