
Ingrediënten (4p)
– 250 pandanrijst
– 300 g wokgarnalen (gepeld)
– 200 g edamameboontjes
– 1 avocado
– 1 mango
– 1 komkommer
– 125 g wakame
– sesamzaadjes
Marinade garnalen
– 3 el (sesam)olie
– 2 teentjes knoflook
– zout en peper
Saus
– 2 el sojasaus
– ½ tl gemberpoeder
– ½ tl knoflookpoeder
– ½ tl uienpoeder
– 2 el mayonaise
Verder handig
– kaasschaaf of dunschiller
– apparaat om saus te mengen
Bereiding
– bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking
– doe de garnalen in een bakje, schenk hier de (sesam)olie bij, pers de knoflook erboven uit, voeg een beetje peper en zout toe en roer door elkaar, zodat de marinade goed verdeeld wordt
– bereid nu ook de edamameboontjes volgens de aanwijzingen op de verpakking
– snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en snijd in plakjes
– snijd de mango in blokjes
– maak met een dunschiller of kaasschaaf lange slierten van de komkommer
– meng de ingrediënten voor de saus door elkaar (liefst met een blender/staafmixer/mengkom met draaiend mes, zodat de mayonaise er een beetje doorheen mengt; heb je niet zo’n apparaat?; meng de mayonaise er dan niet doorheen en verdeel die straks los over de bowl)
– verwarm een wokpan op het vuur en bak hier de gemarineerde garnalen in
– laat de garnalen aan beide kanten een paar minuten bakken
– giet ondertussen de rijst en de edamameboontjes af
– zet kommen klaar om de pokébowls in te serveren
– begin met rijst onderin de kom
– verdeel dan alle ingrediënten bovenop de rijst, met in het midden de garnalen
– drizzle dan de saus over de bowls en strooi er wat sesamzaadjes op
– eet smakelijk!