
Ingrediënten (10 stuks)
– pakje bladerdeeg (10 plakjes)
– 100 g Serranoham
– 25 groene asperges
– 40 g pistachenoten (gepeld)
– 4 el balsamicoazijn
– 2 el honing of agavesiroop
– 2 bollen burrata van 150 g
– olie
– (zwarte) peper
Bereiding
– verwarm de oven of airfryer voor op 180 graden
– haal de bladerdeegplakjes uit de vriezer en leg klaar op bakplaten
– snijd de plakjes aan alle buitenranden een beetje in (een soort vierkant maken in het vierkante plakje bladerdeeg zonder het helemaal door te snijden
– verdeel de serranoham over de bladerdeegplakken
– snijd de onderkant van de asperges eraf, snijd ze in de lengte doormidden en leg op elk plaattaartje om en om 5 halve asperges (zodat je aan beide kanten wat topjes hebt)
– drizzle hier een beetje olie over en strooi er wat peper op
– bak de bladerdeegtaartjes in 15 tot 20 minuten af
– meng de balsamicoazijn met de honing/agavesiroop
– hak ondertussen de pistachenoten in kleine stukjes
– haal de bladerdeegtaartjes uit de oven/airfryer, drizzle de gezoete balsamico erover, verdeel de gehakte pistachenoten erover en als laatste de burrata (op de foto zie je 1 kleine burratabol op 1 plaattaartje, maar in dit recept verdeel je de 2 grote bollen beide over 5 plaattaartjes)
– eet smakelijk!