
Ingrediënten (voor 2 liter)
– 2 rode uien
– 2 teentjes knoflook
– 1 rode peper
– 2 el currypasta
– 5 paprika’s
– 400 g bloemkool
– 200 g zoete aardappel
– bouillonblokjes/poeder voor 1,5 liter soep
– 1 liter water
– zwarte peper
– 200 ml slagroom
– olie
Bereiding
– verwarm een soeppan op het vuur met olie
– snijd de rode uien grof en bak een paar minuten
– hak/snijd ondertussen de knoflook en rode peper in kleine stukjes en laat kort meebakken
– voeg vervolgens de currypasta toe en laat dit ook even meebakken
– snijd ondertussen de paprika’s in stukken en voeg toe
– doe hetzelfde met de bloemkool en zoete aardappel
– laat alles nog even bakken onder af en toe roeren
– bereid de bouillon voor door een liter water te koken en hier de bouillonblokjes / het poeder in op te lossen
– schenk de bouillon erbij, zet het vuur hoger en breng aan de kook
– laat tien minuutjes koken en haal de pan dan van het vuur af
– strooi hier wat zwarte peper in en schenk de slagroom erbij
– blend met een staafmixer / hittebestendige blender tot een gladde soep
– voeg naar smaak eventueel nog wat kruiden toe zoals paprikapoeder en Italiaanse kruiden, maar als je een kruidige currypasta hebt gebruikt is ‘ie al best wel kruidig
– serveer met bijvoorbeeld een broodje of croutons
– eet smakelijk!