Pittige paprikasoep met bloemkool en zoete aardappel

Pittige paprikasoep met bloemkool en zoete aardappel

Ingrediënten (voor 2 liter)

– 2 rode uien
– 2 teentjes knoflook
– 1 rode peper
– 2 el currypasta
– 5 paprika’s
– 400 g bloemkool
– 200 g zoete aardappel
– bouillonblokjes/poeder voor 1,5 liter soep
– 1 liter water 
– zwarte peper
– 200 ml slagroom
– olie

Bereiding

– verwarm een soeppan op het vuur met olie

– snijd de rode uien grof en bak een paar minuten 

– hak/snijd ondertussen de knoflook en rode peper in kleine stukjes en laat kort meebakken

– voeg vervolgens de currypasta toe en laat dit ook even meebakken

– snijd ondertussen de paprika’s in stukken en voeg toe 

– doe hetzelfde met de bloemkool en zoete aardappel

– laat alles nog even bakken onder af en toe roeren

– bereid de bouillon voor door een liter water te koken en hier de bouillonblokjes / het poeder in op te lossen

– schenk de bouillon erbij, zet het vuur hoger en breng aan de kook

– laat tien minuutjes koken en haal de pan dan van het vuur af

– strooi hier wat zwarte peper in en schenk de slagroom erbij

– blend met een staafmixer / hittebestendige blender tot een gladde soep

– voeg naar smaak eventueel nog wat kruiden toe zoals paprikapoeder en Italiaanse kruiden, maar als je een kruidige currypasta hebt gebruikt is ‘ie al best wel kruidig

– serveer met bijvoorbeeld een broodje of croutons

– eet smakelijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.