
Ingrediënten
Voor de pindakaaslaag
– 100 g havermout/-meel
– 60 g pindakaas
– 2 el honing
– 2 el kokosolie
Voor de chocoladelaag
– 100 g pure chocolade
– 100 ml (plantaardige) melk
– 40 g suiker
– 40 g gepofte rijst
Voor de karamellaag
– ½ blik gecondenseerde melk
– 30 g boter
– 2 el bruine basterdsuiker
– paar snufjes zout
Voor de topping
– 40 g pinda’s
Verder handig
– foodprocessor
– kleine rechte ovenschaal
– bakpapier
Bereiding
– verwarm de oven of airfryer voor op 180 graden
– zet het ovenschaaltje klaar en doe het bakpapier er zo netjes mogelijk in
Pindakaaslaag
– vermaal de havermout tot meel
– smelt de kokosolie (bijv. kort in de magnetron)
– meng de ingrediënten voor de pindakaaslaag door elkaar (kan in een foodprocessor)
– verdeel het mengsel over het ovenschaaltje en druk goed aan
– bak 15 minuten in de oven of airfryer
Chocoladelaag
– doe de pure chocolade, de melk en de suiker in een steelpannetje en laat al roerend smelten op laag vuurtje
– spatel de gepofte rijst er doorheen
– verdeel het chocolade-rijstmengsel over de gebakken pindakaaslaag
– zet minimaal een kwartier in de koelkast en begin dan aan de laatste laag
Karamellaag
– doe de ingrediënten voor de karamellaag in een steelpannetje en zet het pannetje op een laag vuur
– roer met een houten lepel of spatel; het zal langzaam een egale massa worden en daarna gaat het een beetje pruttelen en wordt het steeds dikker; wanneer het de dikte dat het nog wel beweeglijk is, maar wel een beetje op de lepel blijft hangen, is het ongeveer goed
– verspreid de karamel over de chocoladelaag (handigst met een spatel)
Afmaken
– verdeel als laatste de pinda’s over het baksel en druk een beetje in de karamel met de onderkant van een lepel
– zet in de koelkast om op te stijven
– in principe kun je het na een halfuurtje al eten (gewoon ook al superlekker), maar het duurt wel een tijdje voordat ie écht klaar is; je kunt dit baksel dus het beste een dag van tevoren maken.
– enjoy!