
Ingrediënten (4p)
– 4 peren
– 2 tl speculaaskruiden
– 40 g cranberry’s
– 2 el donkere basterdsuiker
– 40 g pecannoten
– 50 g suiker
– 50 g bloem
– 40 g boter
– boter om ovenschaal in te vetten
Voor erbij
– ijs of slagroom
Bereiding
– verwarm de oven voor op 180 graden
– vet een ovenschaal in met boter
– schil de peren, snijd in kleine stukjes en doe in een ovenschaal
– snijd de cranberry’s door de helft en hak de pecannoten grof
– voeg de speculaaskruiden, de cranberry’s, de basterdsuiker en de pecannoten toe aan de peren en meng goed alles door elkaar
– doe de suiker, bloem en boter in een kom en kneed met je vingers tot er een kruimelige substantie ontstaat
– verdeel het kruimelige deeg over de peren
– bak in 35 tot 40 minuten af
– serveer met een bolletje ijs of met slagroom
– eet smakelijk!