Pastinaakpuree met kaneel, laurier, kruidnagel en nootmuskaat

Pastinaakpuree met kaneel, laurier, kruidnagel en nootmuskaat

Ingrediënten

– 500 g pastinaak
– 1 kaneelstokje
– 2 laurierblaadjes
– 4 kruidnagels
– 75 g boter
– 1 tl nootmuskaat
– 1 tl zout
– beetje zwarte peper 
– mespunt chilipoeder
– 35 g parmezaanse kaas

Verder nodig
– foodprocessor of staafmixer of anders een stamppotstamper 
– rasp

Bereiding

– zet een kookpan op het vuur met (niet te ruim) water en een beetje zout en breng aan de kook

– schil de pastinaken en snijd in kleine blokjes

– voeg de blokjes toe aan de pan, samen met het kaneelstokje, de laurierblaadjes en de kruidnagels en laat 10 minuten koken

– gebruik je een verse bol nootmuskaat?; rasp hier dan alvast een theelepel van

– rasp indien nodig ook de parmezaanse kaas

– snijd de boter in blokjes 

– zet de overige ingrediënten klaar 

– haal de smaakmakers uit de kookpan

– giet de pastinaak af, maar vang het kookvocht wel op

– doe de pastinaakblokjes samen met het nootmuskaat, het zout de peper, de chilipoeder en de parmezaanse kaas in de foodprocessor / in een kom samen met wat kookvocht en meng tot een gladde puree; voeg eventueel nog wat extra kookvocht toe

– serveer met een stukje vlees / vleesvervanger en een groente naar keuze (bijvoorbeeld groene asperges, broccoli of boontjes)

– eet smakelijk! 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.