Pastasalade met zalm en yoghurtsaus

Pastasalade met zalm en yoghurtsaus

Ingrediënten (4p)

– 250 g pasta
– 2 eieren
– 40 g pijnboompitten
– 1 komkommer
– 2 avocado’s
– 400 g cherrytomaatjes
– 1 bol mozzarella
– 50 g rucola slamelange
– 200 g gerookte zalmsnippers
– yoghurtdressing (kopen of zelf maken)

Yoghurtdressing
– 10 el Griekse yoghurt
– 1 el mayonaise
– 1 tl grove mosterd
– 2 el agavesiroop

Bereiding

– kook de pasta al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en spoel er koud water overheen, zodat de pasta snel afkoelt (ondertussen kun je wel alvast verder met de volgende stappen)

– kook de eieren zo’n 7-8 minuten en laat vervolgens goed schrikken zodat ze makkelijk te pellen zijn

– rooster de pijnboompitten in een koekenpan (zonder olie en goed blijven opletten, ze branden zo aan als je even de keuken uit loopt)

– snijd de komkommer in de lengte door de helft en vervolgens in dunne plakjes

– halveer de avocado’s, haal de pitten eruit en snijd in blokjes

– snijd de cherrytomaten in vieren

– giet het vocht van de mozzarella af en snijd deze in kleine stukjes/plakjes

– snijd de gekookte eieren in stukjes

– mix dit allemaal samen met de gekookte pasta en de rucolamelange door elkaar in een saladeschaal

– maak vervolgens de yoghurtdressing: meng alle ingrediënten hiervoor door elkaar

– mix de yoghurtdressing ook nog door de salade heen

– verdeel de pastasalade over de borden en garneer met de gerookte zalmsnippers en de geroosterde pijnboompitten

1 gedachte over “Pastasalade met zalm en yoghurtsaus”

Laat een antwoord achter aan Agnes Wesseling Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *