
Ingrediënten (4p)
– 250 g (volkoren) pasta
– 2 rode uien
– 2 teentjes knoflook
– 200 g chorizo
– 1 courgette
– 250 g (kastanje)champignons
– 1 paprika
– 4 tomaten
– olie om in te bakken
– 80 g parmezaanse kaas (snippers)
Voor de saus
– 3 paprika’s (liefst rood of oranje)
– 15 g basilicum
– 150 g mascarpone
– 1 limoen
– 2 tomaten (blokjes)
– zout en zwarte peper
Verder nodig
– foodprocessor of mengkom met draaiend mes (of evt. staafmixer of blender)
Bereiding
– verwarm de oven voor op 220 graden
– begin met het voorbereiden van de saus: halveer de drie paprika’s, haal de zaadlijsten en pitjes eruit en leg ze omgekeerd in een ovenschaal/op een bakplaat naast elkaar
– rooster ze zo’n 25 minuten in de oven tot ze behoorlijk zwartgeblakerd zijn
– haal ze uit de oven en laat ze even liggen om af te koelen, en trek daarna alle velletjes eraf
– doe de geroosterde paprika’s samen met de rest van de ingrediënten voor de saus in een foodprocessor (of ander apparaat waarmee je saus kunt blenden)
– zet een pan met water en een beetje zout op het vuur, breng aan de kook en kook de pasta al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking
– snijd de rode uien in halve ringen, de knoflook fijn en de chorizo in kleine blokjes
– zet een wokpan of hapjespan op het vuur met olie en bak eerst de uien kort in en voeg daarna de knoflook en de chorizo toe
– snijd de courgette in halve plakjes en de champignons in vieren of zessen (ligt eraan hoe groot ze zijn) en voeg toe aan de pan
– doe hetzelfde met de paprika’s en snijd de tomaten alvast in blokjes (maar wacht nog even met toevoegen)
– schep nu de mascarponesaus in de pan en roer erdoorheen
– voeg als laatste de tomaten toe zodat ze nog een beetje meewarmen
– verdeel de pasta over de borden en schep de saus erop
– maak af met de parmezaanse kaas
– eet smakelijk!