
Ingrediënten
Pannenkoeken (3 à 4 stuks)
– 3 eieren
– 125 g bloem
– 350 ml melk naar keuze
– 1 tl bakpoeder
– snufje zout
– boter of kokosolie (om in te bakken)
Stoofpeertjes
– 6 stoofperen
– 200 ml port
– 200 ml water
– 2 el kaneel
– 1 tl tijm
– 4 el donkerbruine basterdsuiker
Verder nodig
– poedersuiker
Bereiding
– begin met de stoofperen; deze moeten lang opstaan
– schil de stoofperen, verwijder de klokhuizen en snijd ze in vieren
– doe ze in een pannetje en voeg daar de port, het water, de kaneel, de tijm en de basterdsuiker aan toe
– breng aan de kook en laat de stoofpeertjes vervolgens minimaal 3 uur heel zacht pruttelen (laag vuurtje/laagste stand); roer af en toe even door
– zijn de stoofpeertjes (bijna) klaar?; dan kun je de de pannenkoeken gaan maken
– klop de eieren los in een kom
– voeg de andere ingrediënten toe aan de kom en meng alles goed door elkaar (met een garde)
– verwarm een beetje boter of kokosolie in een koekenpan en bak hier de eerste pannenkoek in; je kunt van het beslag 3 of 4 pannenkoeken maken; doe voor elke pannenkoek weer een beetje nieuwe boter/olie in de pan
– leg een pannenkoek op een bord, verdeel er wat stoofpeertjes over, rol de pannenkoek dicht en strooi er naar smaak poedersuiker overheen
– eet smakelijk!