Paksoisoep met vega spekjes, taugé en sugar snaps

Paksoisoep met vega spekjes, taugé en sugar snaps

Ingrediënten (4p)

– 2 uien
– 2 teentjes knoflook
– 400 g bloemkool
– 1 paksoi
– 10 el ketjap manis
– 600 ml water
– 1 bouillonblokje 
– 200 ml kokosmelk
– 150 g sugar snaps
– 60 g vega spekjes
– 100 g taugé
– olie om in te bakken

Verder nodig
– soeppan
– staafmixer of blender die bestand is tegen hete temperaturen

Bereiding

– snijd de uien grof

– zet een soeppan op het vuur met een beetje olie en bak de uien hierin

– snijd de knoflook fijn en voeg toe

– snijd de bloemkool in stukken en voeg ook toe

– doe hetzelfde met de paksoi (indien nodig eerst even wassen)

– laat alles nog even bakken terwijl je een beetje roert

– voeg de ketjap manis toe en laat even pruttelen

– voeg dan ongeveer 600 ml water (de ingrediënten moeten onderstaan) en het bouillonblokje toe en breng het geheel aan de kook

– laat zo’n 10 minuten koken

– bereid ondertussen de toppings voor in een koekenpan met een beetje olie: bak de spekjes, snijd de sugar snaps klein en voeg toe en voeg als laatste de taugé toe om nog even kort mee te bakken

– zet het vuur onder de soep uit, voeg de kokosmelk toe en pureer de soep met een staafmixer of in een blender die tegen de hitte van de soep bestand is 

– schenk de soep in kommen en garneer met de spekjes, sugar snaps en taugé

– eet smakelijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.