Oreo-limoentaart met een vleugje munt

Oreo-limoentaart met een vleugje munt

Ingrediënten

Bodem
– 16 oreokoekjes
– 50 g hazelnoten
– 75 g boter

Vulling
– 150 ml limoensap (4 tot 5 limoenen)
– blikje gecondenseerde melk
– 250 ml slagroom
– 3 blaadjes gelatine
– 3 takjes verse munt
(-roomspul uit de 16 oreo’s)

Topping
– slagroom
– oreokoekjes
– limoenschijfjes en -rasp

Bereiding

– zet een springvorm (24 cm) klaar en bekleed deze met bakpapier

– rooster de hazelnoten in een koekenpan (zonder olie)

– haal de crèmelaag uit de oreokoekjes en houd dit apart

– vermaal de geroosterde hazelnoten en oreokoekjes samen in een foodprocessor

– smelt 75 gram boter in een pannetje en voeg hier het oreo-hazelnotenkruim aan toe

– meng goed door elkaar en verdeel met een bolle lepel over de bodem van de springvorm (het kan helpen om de onderkant van de lepel een beetje nat te maken) en zet even in de koelkast

– laat de gelatineblaadjes 5 minuten weken in koud water

– verwarm de slagroom in een pannetje (niet laten koken)

– knijp de gelatineblaadjes uit en meng ze door de verwarmde slagroom

– knijp het sap van de limoenen uit in een mengkom

– voeg hier de gehele inhoud van het blikje gecondenseerde melk aan toe

– voeg ook het crèmespul uit de oreo’s toe

– haal de blaadjes munt van de takjes en snijd zo fijn mogelijk en gooi ook bij het mengsel

– schenk dan ook het slagroom-gelatinemengsel erbij

– meng alles even kort goed door elkaar (kan met een mixer, maar ook met een garde) en schenk dan vulling over de bodem

– laat minimaal een half uur, maar liefst een uur, opstijven in de koelkast

– garneer met slagroom, oreokoekjes en limoenschijfjes en limoenrasp

1 gedachte over “Oreo-limoentaart met een vleugje munt”

  1. Ada van der mark

    Vandaag het grote voorrecht gehad om deze taart te proeven. Het was verrukkelijk, echt een aanrader. Ga zo door en we zullen nog vele smakelijke uurtjes beleven met jou. Liefs Ada

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *