Mijn eerste persreisje

Persreisje Streek van Verrassingen met Eefje van EEFSFOOD

Een tijdje geleden kreeg ik een berichtje van Eefje van EEFSFOOD met de vraag of ik misschien mee wilde op een 24-uurstripje in de regio. Daar hoefde ik natuurlijk niet lang over na te denken. Afgelopen woensdag was het zover en gingen we samen op pad.

Na een kort fietstochtje naar Oegstgeest reden we de oprijlaan van Kasteel Oud-Poelgeest op. Daar stond het streekhuisje al klaar waar Eefje eigenlijk zou slapen. Vanwege de storm kreeg ze in plaats daarvan een hotelkamer tot haar beschikking. Het huisje werd wel onze ‘thuisbasis’ waar we even konden gaan zitten tussen de verschillende activiteiten door. Het zag er heel leuk en knus uit en er stond wat lekkers voor ons klaar in de koelkast. Aan de buitenkant van de kar was voor langslopende mensen wat informatie te vinden over de verschillende plekken in de streek. 

De Koffiemeulen OegstgeestWe begonnen met een koffieworkshop bij de Koffiemeulen. Bij deze winkel is alles wat met koffie en thee te maken heeft te koop en allemaal verschillende bijpassende lekkernijen; megaveel verschillende smaken, een toonbank vol bonbons en een grote kast gevuld met onder andere noga en chocolade. Karen, de eigenares van de winkel, vertelde ons een paar leuke feiten over koffie en liet ons vervolgens drie verschillende koffiebonen met elkaar vergelijken. Eerst door de drie verschillende bonen te ruiken, en daarna door de ermee gezette koffie te proeven. Eefje en ik vonden allebei een andere boon lekkerder smaken dan de boon die we de voorkeur gaven bij de geurtest. Best grappig dat dat voor ons beide verschilde! Het was erg leuk en natuurlijk hebben we allebei nog wat lekkers uit de winkel gekocht. 

Vervolgens gingen we terug naar Kasteel Oud-Poelgeest. Hier kregen we een uitgebreide rondleiding. Het kasteel heeft hele mooie zalen met mooie hoge plafonds. Sommige kamers kunnen afgehuurd worden als eetzaal of vergaderzaal en ook vinden er regelmatig bruiloften plaats in het kasteel. Het wordt goed onderhouden en ze zijn erg trots op dit prachtige erfgoed. 

Na de rondleiding hebben we even een borreltje gedronken in het streekhuisje. Er stond een Katwijks biertje en een Leids biertje; allebei erg lekker en vooral leuk dat er verschillende bieren uit de regio’s bestaan. Even een echt ‘proef de streek’-momentje. 

Taartje van kabeljauw en Nicola aardappel met rivierkreeft, radijs, een koriander kletskopje en schuim van Japanse vissausOm 18.00u mochten wij een tafeltje uitzoeken bij Restaurant Oud-Poelgeest. We kregen eerst een glaasje bubbels met een lekker broodje erbij. Daarna lieten we ons verrassen met een driegangenmenu met daarbij behorend wijnarrangement. De eerste gang was een taartje van kabeljauw en Nicola aardappel met rivierkreeft, radijs, een koriander kletskopje en schuim van Japanse vissaus (zie foto). Als hoofdgerecht kregen we parelhoenfilet gevuld met oesterzwam en daarbij parelcouscous, courgette, Aceto Balsamico en salie. Stiekem had ik daarna heel veel zin in een toetje met chocolade, maar ik werd blij verrast door een hangop met granola, meringue, compote van rood fruit en witte perzik-prosecco sorbetijs. Het was allemaal heerlijk!

Daarna hebben we nog even een paar bonbons gegeten, een borreltje gedronken en geproefd van het stuk kaas uit de streek dat voor ons in de koelkast lag. We waren allebei best wel moe, dus zijn op tijd gaan slapen, want voor de volgende dag stond er een sportieve activiteit op de planning. 

Suppen met Eefje van EEFSFOODToen ik net wakker was, maar blijkbaar toch nog niet helemaal, stootte ik onwijs hard mijn knie. Typisch Eline wel, zeker vlak voordat je iets leuks gaat doen waarbij je je benen gebruikt. Maar ik dacht gewoon ‘joh, komt goed, doet pijn, maar dat kan ik aan’. Na een lekker ontbijtje in de restaurantzaal van het hotel van Oud-Poelgeest, zijn we naar Leiden gefietst. Daar mochten we namelijk het water op met SUP-boards. Dirk van Feel Free Sup deed met ons een tochtje door de Leidse binnenstad. Dit was superleuk en chill en ging meteen al vrij goed. Met bepaalde technieken zorg je ervoor dat je rechter vooruit gaat en stabiel op je plank blijft staan. We zijn er dus allebei niet in gevallen. En van mijn knie had ik tijdens het suppen gelukkig helemaal geen last. 

Lamsrug, ravioli gevuld met lamsschouder, cantharellen en doperwten en van beide een heerlijke crème, een meesterlijke jus en gebrande tijmolieOmdat ik zelf in Leiden woon, kon ik me thuis even snel opfrissen voordat we naar onze laatste activiteit zouden gaan: een luxe lunch bij restaurant LIMES aan den Rijn. En luxe was het zeker! Zelf heb ik nog nooit zo fancy en uitgebreid geluncht, misschien zelfs niet eens gedineerd. We kregen eerst twee amuses. De eerste was een hoorntje met kokos-makreelmousse en zalmeitjes. De tweede was een gesouffleerde minipita gevuld met tzatziki-schuim met daarbij hangop en zoetzuur van komkommer en dille. Daarna kwam er een heerlijk bordje op tafel met gebrande zeebaars, aardappel, Coeur de Boeuf tomaten, lavasmayonaise en granité van watermeloen. Wat ons daarna voorgeschoteld werd was een van de lekkerste gerechten die ik ooit heb gegeten: lamsrug, ravioli gevuld met lamsschouder, cantharellen en doperwten en van beide een heerlijke crème, een meesterlijke jus en gebrande tijmolie. We zaten nog even na te genieten en wilden al bijna gaan, tot de ober tot onze verrassing nog aan kwam lopen met een toetje. Dit was een panna cotta met kersen, kersenijs, limoenmeringue, een gel van appel en schuim van geitenyoghurt. Een lekkere afsluiter van een fantastische lunch. 

Ik vond het onwijs leuk en heb ontzettend genoten van de activiteiten en al het lekkere eten. Thanks Eef voor het meevragen en voor de gezelligheid! Bedankt Streek van Verrassingen voor het mogelijk maken van dit tripje!

Liefs,
Eline 

Een tijdje geleden kreeg ik een berichtje van Eefje van EEFSFOOD met de vraag of ik misschien mee wilde op een 24-uurstripje in de regio. Daar hoefde ik natuurlijk niet lang over na te denken. Afgelopen woensdag was het zover en gingen we samen op pad. 

Na een kort fietstochtje naar Oegstgeest reden we de oprijlaan van Kasteel Oud-Poelgeest op. Daar stond het streekhuisje al klaar waar Eefje eigenlijk zou slapen. Vanwege de storm kreeg ze in plaats daarvan een hotelkamer tot haar beschikking. Het huisje werd wel onze ‘thuisbasis’ waar we even konden gaan zitten tussen de verschillende activiteiten door. Het zag er heel leuk en knus uit en er stond wat lekkers voor ons klaar in de koelkast. Aan de buitenkant van de kar was voor langslopende mensen wat informatie te vinden over de verschillende plekken in de streek. 

De Koffiemeulen Oegstgeest

We begonnen met een koffieworkshop bij de Koffiemeulen. Bij deze winkel is alles wat met koffie en thee te maken heeft te koop en allemaal verschillende bijpassende lekkernijen; megaveel verschillende smaken, een toonbank vol bonbons en een grote kast gevuld met onder andere noga en chocolade. Karen, de eigenares van de winkel, vertelde ons een paar leuke feiten over koffie en liet ons vervolgens drie verschillende koffiebonen met elkaar vergelijken. Eerst door de drie verschillende bonen te ruiken, en daarna door de ermee gezette koffie te proeven. Eefje en ik vonden allebei een andere boon lekkerder smaken dan de boon die we de voorkeur gaven bij de geurtest. Best grappig dat dat voor ons beide verschilde! Het was erg leuk en natuurlijk hebben we allebei nog wat lekkers uit de winkel gekocht. 

Vervolgens gingen we terug naar Kasteel Oud-Poelgeest. Hier kregen we een uitgebreide rondleiding. Het kasteel heeft hele mooie zalen met mooie hoge plafonds. Sommige kamers kunnen afgehuurd worden als eetzaal of vergaderzaal en ook vinden er regelmatig bruiloften plaats in het kasteel. Het wordt goed onderhouden en ze zijn erg trots op dit prachtige erfgoed. 

Na de rondleiding hebben we even een borreltje gedronken in het streekhuisje. Er stond een Katwijks biertje en een Leids biertje; allebei erg lekker en vooral leuk dat er verschillende bieren uit de regio’s bestaan. Even een echt ‘proef de streek’-momentje. 

Taartje van kabeljauw en Nicola aardappel met rivierkreeft, radijs, een koriander kletskopje en schuim van Japanse vissaus

Om 18.00u mochten wij een tafeltje uitzoeken bij Restaurant Oud-Poelgeest. We kregen eerst een glaasje bubbels met een lekker broodje erbij. Daarna lieten we ons verrassen met een driegangenmenu met daarbij behorend wijnarrangement. De eerste gang was een taartje van kabeljauw en Nicola aardappel met rivierkreeft, radijs, een koriander kletskopje en schuim van Japanse vissaus (zie foto). Als hoofdgerecht kregen we parelhoenfilet gevuld met oesterzwam en daarbij parelcouscous, courgette, Aceto Balsamico en salie. Stiekem had ik daarna heel veel zin in een toetje met chocolade, maar ik werd blij verrast door een hangop met granola, meringue, compote van rood fruit en witte perzik-prosecco sorbetijs. Het was allemaal heerlijk!

Daarna hebben we nog even een paar bonbons gegeten, een borreltje gedronken en geproefd van het stuk kaas uit de streek dat voor ons in de koelkast lag. We waren allebei best wel moe, dus zijn op tijd gaan slapen, want voor de volgende dag stond er een sportieve activiteit op de planning. 

Toen ik net wakker was, maar blijkbaar toch nog niet helemaal, stootte ik onwijs hard mijn knie. Typisch Eline wel, zeker vlak voordat je iets leuks gaat doen waarbij je je benen gebruikt. Maar ik dacht gewoon ‘joh, komt goed, doet pijn, maar dat kan ik aan’. Na een lekker ontbijtje in de restaurantzaal van het hotel van Oud-Poelgeest, zijn we naar Leiden gefietst. Daar mochten we namelijk het water op met SUP-boards.

Suppen met Eefje van EEFSFOOD

Dirk van Feel Free Sup deed met ons een tochtje door de Leidse binnenstad. Dit was superleuk en chill en ging meteen al vrij goed. Met bepaalde technieken zorg je ervoor dat je rechter vooruit gaat en stabiel op je plank blijft staan. We zijn er dus allebei niet in gevallen. En van mijn knie had ik tijdens het suppen gelukkig helemaal geen last. 

Omdat ik zelf in Leiden woon, kon ik me thuis even snel opfrissen voordat we naar onze laatste activiteit zouden gaan: een luxe lunch bij restaurant LIMES aan den Rijn. En luxe was het zeker! Zelf heb ik nog nooit zo fancy en uitgebreid geluncht, misschien zelfs niet eens gedineerd. We kregen eerst twee amuses. De eerste was een hoorntje met kokos-makreelmousse en zalmeitjes. De tweede was een gesouffleerde minipita gevuld met tzatziki-schuim met daarbij hangop en zoetzuur van komkommer en dille. Daarna kwam er een heerlijk bordje op tafel met gebrande zeebaars, aardappel, Coeur de Boeuf tomaten, lavasmayonaise en granité van watermeloen. Wat ons daarna voorgeschoteld werd was een van de lekkerste gerechten die ik ooit heb gegeten: lamsrug, ravioli gevuld met lamsschouder, cantharellen en doperwten en van beide een heerlijke crème, een meesterlijke jus en gebrande tijmolie (foto). We zaten nog even na te genieten en wilden al bijna gaan, tot de ober tot onze verrassing nog aan kwam lopen met een toetje. Dit was een panna cotta met kersen, kersenijs, limoenmeringue, een gel van appel en schuim van geitenyoghurt. Een lekkere afsluiter van een fantastische lunch. 

Lamsrug, ravioli gevuld met lamsschouder, cantharellen en doperwten en van beide een heerlijke crème, een meesterlijke jus en gebrande tijmolie

Ik vond het onwijs leuk en heb ontzettend genoten van de activiteiten en al het lekkere eten. Thanks Eef voor het meevragen en voor de gezelligheid! Bedankt Streek van Verrassingen voor het mogelijk maken van dit tripje!

Liefs,

Eline

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.