Mascarponetaart met frambozen, chocola en nootjes

Mascarponetaart met frambozen, chocola en nootjes

Ingrediënten

– 3 cakelagen met 18 of 20 cm doorsnede (ik gebruikte dit recept van Rutger Bakt)
– 250 g mascarpone
– 250 ml slagroom
– 45 g poedersuiker
– 20 g macadamia’s
– 20 g hazelnoten
– 75 g witte chocolade
– 60 g melkchocolade
– 250 g diepvriesframbozen
– 2 zakjes vanillesuiker 
– bakje verse frambozen

Bereiding

– maak eerst het beslag voor de cakelagen en bak deze alledrie af; laat ze omgekeerd op een rooster afkoelen met bijvoorbeeld een bord erop zodat het mooie platte, iets compactere cakes worden

– laat de diepvriesframbozen alvast ontdooien in een bakje

– mix de mascarpone en slagroom samen met de poedersuiker met een keukenmachine of een handmixer tot het een stevige, goed smeerbare substantie is (dat het ook blijft zitten wanneer je de bak op z’n kop houdt)

– hak de macadamia’s en de hazelnoten en rooster ze in een droge koekenpan zodat de smaken iets meer vrijkomen; laat daarna afkoelen in een bakje

– snijd de witte chocolade in kleine stukjes en doe hetzelfde met de melkchocolade

– gooi de vanillesuiker bij de ontdooide frambozen en prak met een vork door elkaar

– pak een bord, taartplateau of andere handige ondergrond voor de taart en plaats daar de eerste cakelaag op

– heb je een spuitzak?; doe hier het mascarponemengsel in en spuit een cirkel op de rand van de eerste cakelaag (als je geen spuitzak hebt kan je het er met een lepel opscheppen) 

– vul het midden op met de helft van het frambozenmengsel

– verdeel hier wat witte chocoladestukjes over 

– plaats de tweede cakelaag erop

– spuit weer mascarponemengsel op de rand, vul het midden op met de rest van het frambozenmengsel en strooi er weer wat stukjes witte chocolade over

– plaats dan de laatste laag erop 

– verdeel de rest van het mascarponemengsel over de gehele buitenkant van de taart

– smeer zo netjes mogelijk af met een paletmes of anders gewoon met een normaal mes 

– verdeel de melkchocola over de onderrand en druk voorzichtig aan zodat het goed blijft zitten

– plaats de verse frambozen op de bovenkant van de taart, ongeveer een centimeter bij de rand vandaan 

– verdeel de nootjes over de binnenrand van de frambozencirkel

– strooi de rest van de witte chocola langs de buitenrand van de frambozencirkel

– klaar! aansnijden maar 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.