
Ingrediënten (4p)
– 1 kopje sterke espresso
– 150 g bastognekoekjes
– 125 g mascarpone
– 100 ml slagroom
– 30 g poedersuiker
– sap van een halve citroen
Verder handig
– foodprocessor
– 4 kleine bakjes
– keukenmachine of mengkom en handmixer
Bereiding
– zet een kopje sterke espresso en laat afkoelen
– vermaal 125 gram bastognekoekjes en hak de overige 25 gram in kleine stukjes
– meng de vermalen bastogne met de koffie en verdeel iets meer dan de helft van het mengsel over de bodem van de bakjes
– klop dan de slagroom samen met de mascarpone, de poedersuiker en het citroensap tot een stevige massa en schep in de bakjes
– schep hier vervolgens het overige bastognemengsel op en maak het mooi met de onderkant van een bolle lepel (het is mooi als je nog een beetje van het mascarponemengsel ziet zitten)
– ga je de toetjes meteen eten?; verdeel de stukjes bastogne dan meteen over de toetjes
– eten jullie de toetjes pas later?; bewaar de toetjes dan in de koelkast en strooi pas net voordat ze gegeten worden de stukjes bastogne erover, zodat deze knapperig blijven
– eet smakelijk!