
Ingrediënten (4p)
Couscous
– 200 g couscous
– 1 rode ui
– 1 aubergine
– 1 courgette
– 2 paprika’s
– 5 tomaten
– 1 komkommer
– 200 g witte kaas
– olijfolie
Muntyoghurtsaus
– bosje munt (15 g)
– 250 g (Griekse) yoghurt
– sap van een halve citroen
– 2 tl (gerookt) paprikapoeder
– peper en zout
Bereiding
– bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking
– maak dan de muntyoghurtsaus: haal de muntblaadjes van de takjes en snijd deze fijn, doe dit samen met de yoghurt in een bakje, voeg het citroensap, het paprikapoeder en wat peper en zout naar smaak toe en roer door elkaar; als je een vrij dikke yoghurt hebt gebruikt en de saus daardoor vrij dik is, kun je een scheutje water toevoegen
– snijd de ui in halve ringen
– zet een grote pan op het vuur met een scheut olijfolie en bak hier de uien in
– snijd ondertussen de aubergine in blokjes en voeg toe aan de pan
– snijd vervolgens de courgette in vieren en dan in plakjes en bak mee
– verwijder het kroontje en de pitjes van de paprika’s, snijd in stukjes en laat ook deze nog even kort meebakken tot alles gaar is en zet dan het vuur uit
– snijd dan de ingrediënten die niet meegebakken worden: de komkommer in dunne halve plakjes, de tomaten in blokjes en de witte kaas in kleine blokjes
– voeg de gesneden ingrediënten toe aan de pan en roer alles goed door elkaar
– schep in bakjes en maak af met een lepel muntyoghurtsaus
Erg lekker en zeker met het warme weer. Een goed uitgebalanceerd recept, een gerecht wat een vakantiegevoel geeft. Liefs Ada