
Ingrediënten (4p)
– 300 g risottorijst
– 2 uien
– 2 teentjes knoflook
– 150 ml witte wijn
– 1 liter groentebouillon
– 800 g (kastanje)champignons
– 300 g spinazie
– 200 g katenspek of 120 g zongedroogde tomaten
– 100 g parmezaanse kaas (blok)
– 1,5 tl nootmuskaat
– 2 tl gerookt paprikapoeder
– 2 tl tijm
– 2 tl oregano
– olijfolie
– peper en zout
Bereiding
– snipper de uien en hak de knoflook
– verwarm olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur en bak hierin de uien en knoflook een paar minuten
– maak ondertussen alvast de bouillon klaar
– voeg de risottorijst toe aan de uien en knoflook en laat even meebakken tot de rijst glazig wordt
– blus vervolgens af met de witte wijn
– voeg de nootmuskaat, het paprikapoeder, de tijm en de oregano toe
– schenk dan steeds beetje bij beetje de bouillon erbij en roer steeds goed door en voeg pas weer een beetje toe als alles is opgenomen
– zet een andere pan op het vuur met een scheut olie, snijd de champignons in (halve) plakjes, en bak hier de champignons in
– maak je de risotto met katenspek?; snijd deze dan dan klein en bak krokant in een koekenpan zonder olie
– maak je de risotto vegetarisch?; snijd dan de zongedroogde tomaten in kleine stukjes/reepjes
– rasp de parmezaanse kaas
– proef ondertussen af en toe de risottorijst om te checken of deze al gaar is en blijf steeds kleine beetje bouillon toevoegen
– rijst gaar?; voeg dan tweederde van de geraspte parmezaanse kaas toe, voeg de katenspek/zongedroogde tomaatjes en de champignons toe en strooi er een beetje peper en zout bij
– roer dan in delen de spinazie door de risotto (zijn de bladeren groot, scheur ze dan in stukjes voordat je ze in de pan doet) totdat alle spinazie geslonken is
– roer alles nog even goed door elkaar
– schep de risotto op de borden en strooi er een beetje parmezaanse kaas over
– eet smakelijk!