Kruidige miniquiches met vega spekjes en cashewnoten

Kruidige miniquiches met vega spekjes en cashewnoten

Ingrediënten (7-8 stuks)

– 7-8 plakjes hartigetaartdeeg
– 1 rode ui
– 2 teentjes knoflook
– 125 g (vega)spekjes
– 250 g champignons
– 1 courgette
– 1 paprika 
– 2 el Italiaanse kruiden
– 1 tl nootmuskaat
– 1 tl kerriepoeder
– peper en zout
– paneermeel
– 1 ei
– 100 ml slagroom
– 100 g geraspte oude kaas
– 100 g cashewnoten
– olie

Verder nodig
– kleine quicheschaaltjes of vormpjes
– garde

Bereiding

– verwarm de oven voor op 160 graden

– haal de plakjes hartigetaartdeeg uit de verpakking en laat ze per stuk ontdooien

– snipper de rode ui en hak de knoflook

– verwarm een pan met olie op het vuur en bak hier de uien in

– snijd de vega spekjes in iets kleinere stukjes en voeg samen met de knoflook toe aan de pan

– snijd dan de champignons in kleine stukken, voeg toe aan de pan

– doe hetzelfde met de courgette en vervolgens met de paprika

– voeg dan doe Italiaanse kruiden, de nootmuskaat en het kerriepoeder toe en een beetje peper en zout; laat even bakken en roer door

– vet de vormpjes/schaaltjes in met olie en bedek deze allemaal met een plakje deeg

– prik met een vork meerdere gaatjes in het deeg op de bodem van ieder vormpje en strooi er dan een laagje paneermeel op

– verdeel het spekjes-groentenmengsel over de schaaltjes

– klop in een kommetje met een garde het ei met de slagroom en giet over de vulling 

– strooi de geraspte kaas erover

– maak af met een paar cashewnoten per miniquiche

– bak in 35 minuten gaar

– eet smakelijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.