
Ingrediënten (7-8 stuks)
– 7-8 plakjes hartigetaartdeeg
– 1 rode ui
– 2 teentjes knoflook
– 125 g (vega)spekjes
– 250 g champignons
– 1 courgette
– 1 paprika
– 2 el Italiaanse kruiden
– 1 tl nootmuskaat
– 1 tl kerriepoeder
– peper en zout
– paneermeel
– 1 ei
– 100 ml slagroom
– 100 g geraspte oude kaas
– 100 g cashewnoten
– olie
Verder nodig
– kleine quicheschaaltjes of vormpjes
– garde
Bereiding
– verwarm de oven voor op 160 graden
– haal de plakjes hartigetaartdeeg uit de verpakking en laat ze per stuk ontdooien
– snipper de rode ui en hak de knoflook
– verwarm een pan met olie op het vuur en bak hier de uien in
– snijd de vega spekjes in iets kleinere stukjes en voeg samen met de knoflook toe aan de pan
– snijd dan de champignons in kleine stukken, voeg toe aan de pan
– doe hetzelfde met de courgette en vervolgens met de paprika
– voeg dan doe Italiaanse kruiden, de nootmuskaat en het kerriepoeder toe en een beetje peper en zout; laat even bakken en roer door
– vet de vormpjes/schaaltjes in met olie en bedek deze allemaal met een plakje deeg
– prik met een vork meerdere gaatjes in het deeg op de bodem van ieder vormpje en strooi er dan een laagje paneermeel op
– verdeel het spekjes-groentenmengsel over de schaaltjes
– klop in een kommetje met een garde het ei met de slagroom en giet over de vulling
– strooi de geraspte kaas erover
– maak af met een paar cashewnoten per miniquiche
– bak in 35 minuten gaar
– eet smakelijk!