Krieltjesschotel met spekjes en allerlei groenten

Krieltjesovenschotel met spekjes en allerlei groenten

Ingrediënten (4p)

– 700 g krieltjes
– 200 g (vega) spekjes
– 1 broccoli
– bosje groene asperges
– 250 g (kastanje)champignons
– 1 rode paprika
– 2 tl tijm
– 2 tl rozemarijn
– 2 tl oregano
– 2 tl nootmuskaat
– peper
– 150 g geraspte (oude) kaas

Bereiding

– verwarm de oven voor op 180 graden

– snijd de broccoli in kleine roosjes en kook zo’n 3 minuten voor

– verhit wat olie in een grote pan en bak hier de krieltjes in

– bak ondertussen in een andere pan de spekjes 

– snijd de asperges in stukken van 2 centimeter en voeg toe aan de krieltjes

– voeg ook de gekookte broccoliroosjes toe

– snijd vervolgens de champignons in (halve) plakjes en de paprika in stukjes en laat deze ook nog even meebakken in de pan met de krieltjes

– voeg nu ook de kruiden toe, een beetje peper en de gebakken spekjes en meng alles door elkaar

– vet een ovenschaal licht in en stort het krieltjesmengsel erin

– verdeel de geraspte kaas erover

– bak in ongeveer 30 minuten af in de oven

– eet smakelijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *