
Ingrediënten (4p)
– 700 g krieltjes
– 200 g (vega) spekjes
– 1 broccoli
– bosje groene asperges
– 250 g (kastanje)champignons
– 1 rode paprika
– 2 tl tijm
– 2 tl rozemarijn
– 2 tl oregano
– 2 tl nootmuskaat
– peper
– 150 g geraspte (oude) kaas
Bereiding
– verwarm de oven voor op 180 graden
– snijd de broccoli in kleine roosjes en kook zo’n 3 minuten voor
– verhit wat olie in een grote pan en bak hier de krieltjes in
– bak ondertussen in een andere pan de spekjes
– snijd de asperges in stukken van 2 centimeter en voeg toe aan de krieltjes
– voeg ook de gekookte broccoliroosjes toe
– snijd vervolgens de champignons in (halve) plakjes en de paprika in stukjes en laat deze ook nog even meebakken in de pan met de krieltjes
– voeg nu ook de kruiden toe, een beetje peper en de gebakken spekjes en meng alles door elkaar
– vet een ovenschaal licht in en stort het krieltjesmengsel erin
– verdeel de geraspte kaas erover
– bak in ongeveer 30 minuten af in de oven
– eet smakelijk!