
Ingrediënten (4p)
– 300 g rijst naar keuze
– 400 g kip(dij)filet
– 2 of 3 uien
– 8 cm verse gember
– 2 el kerrie masala
– 300 g sperziebonen
– 250 g (kastanje)champignons
– 1 (rode) paprika
– ½ bouillonblokje (die je normaal voor 1 liter gebruikt)
– 150 g crème fraiche
– ½ limoen
Bereiding
– zet een pan op het vuur met ruim water, breng aan de kook, voeg de rijst toe en laat koken tot de rijst gaar is
– breng vervolgens een ander pannetje met water aan de kook, dop de sperziebonen, snijd ze in kleinere stukken en kook ze ongeveer 5 minuten voor
– snipper de uien en snijd de gember in hele kleine stukjes
– verwarm olie in een hapjespan/wokpan en bak hier de uien en de gember in aan
– voeg 2 el kerrie masala toe en laat ook even meebakken zodat de smaken beter vrijkomen
– snijd ondertussen de kip(dij)filet in blokjes en voeg toe aan de pan
– snijd dan de champignons en de paprika en gooi die er ook bij
– laat alles nog even bakken en dan voeg een half bouillonblokje en zo’n 200 ml water toe
– roer dan de crème fraiche er doorheen en zet het vuur iets hoger tot de saus pruttelt
– voeg nu ook de voorgekookte sperzieboontjes toe en laat de saus nog eventjes opstaan zodat ‘ie iets in kan dikken
– knijp een halve limoen uit boven de pan en voeg naar smaak peper en zout toe
– schep rijst op de borden en verdeel daar de kip kerrie over
– eet smakelijk!