
Ingrediënten (18 stuks)
Voor de koekjes
– 100 g hazelnoten
– 75 g boter
– 110 g suiker
– 100 g bloem
Voor de vulling
– 200 g roomkaas
– 30 g boter
– 40 g poedersuiker
– sap van ¼ citroen
Voor erop
– 200 g kersen
Verder nodig
– foodprocessor of mengkom met mes
– deegroller
– handmixer
– mengkom
– evt. spuitzak + kartelspuitmondje
Bereiding
– verwarm de oven voor op 180 graden
– leg de 30 gram boter voor de vulling alvast in een bakje buiten de koelkast klaar zodat deze op kamertemperatuur kan komen
– doe de hazelnoten in de foodprocessor en laat vijf minuten draaien
– voeg de boter, de suiker en de bloem eraan toe en laat eventjes draaien tot het goed gemengd is
– haal het deeg uit de foodprocessor, kneed eventjes door met de hand en rol het met een deegroller uit tot een dikte van een halve centimeter ; ik doe dit op een grote plank met op en onder het deeg vershoudfolie, zodat het deeg niet aan je plank of deegroller blijft plakken
– snijd het deeg in vierkantjes van ongeveer 4 bij 4 cm
– bekleed een ovenplaat met bakpapier en plaats de vierkantjes erop
– bak in 12 minuten af
– maak ondertussen de vulling door alle ingrediënten met een handmixer een paar minuten met elkaar te mixen
– was de kersen en snijd elke kers rondom door tegen de pit aan; wanneer je de helften daarna in tegendraadse richting draait, komt één helft mooi los zonder pit; doe dit met 18 kersen zodat je 18 mooie helften hebt; de andere helften eet je lekker op 😉
– haal de koekjes uit de oven en laat even afkoelen
– doe, als je een spuitzak hebt, de vulling in de spuitzak en verdeel de vulling over 18 koekjes (zorg dat je een beetje overhoudt)
– plaats de andere 18 koekjes erop
– spuit hier nu overal een heel klein beetje vulling op en plaats de halve kersen erop
– je kunt ze meteen eten, maar kunt ze ook prima een paar dagen in de koelkast bewaren
– eet smakelijk!