
Ingrediënten
Voor de pannenkoeken
– 150 g havermout
– 200 g courgette
– 2 bananen
– 200 ml amandelmelk
– 2 eieren
– 1 tl vanille-extract
– 2 tl bakpoeder
– snuf zout
– boter of kokosolie om in te bakken
Voor de yoghurtsaus
– 8 el Griekse yoghurt
– 2 el agavesiroop
– scheutje melk of water
Toppings
vers fruit of dv-fruit, zoals:
– frambozen
– blauwe bessen
– aardbeien
Verder handig
– foodprocessor / blender / staafmixer
– goede koekenpan
– ijslepel of andere lepel om het beslag te scheppen
Bereiding
– heb je een foodprocessor, blender of staafmixer?; dan kun je alle ingrediënten bij elkaar in een mengkom doen en met elkaar laten mixen tot een egaal beslag
– heb je niet zo’n apparaat?; rasp dan de courgette, prak de bananen fijn met een vork en meng alles dan gewoon met een garde of grote lepel/spatel door elkaar
– verhit olie in een koekenpan en probeer per keer drie kleine ronde pannenkoekjes te maken (ik deed een bijna volle ijslepel per keer en dan maakte ik met de onderkant van de lepel een ronde vorm van het beslag in de pan
– bak een paar minuutjes, voeg dan een beetje boter toe en draai de pannenkoekjes om
– herhaal dit tot al het beslag op is
– meng ondertussen in een kommetje de yoghurt met de agavesiroop (en eventueel een scheutje melk of water om het iets te verdunnen)
– serveer een klein stapeltje pannenkoeken met de yoghurtsaus en vers fruit
– eet smakelijk!