
Ingrediënten (10-12 stuks)
– 400 g broccoli
– 100 g bloem
– 1 ei
– 150 ml water
– 2 tl bakpoeder
– 100 g geraspte kaas (+ extra)
– beetje (zwarte) peper en zout
– 3 geroosterde paprika’s (uit pot)
– óf 8 zongedroogde tomaatjes
– 2 el olie (uit de pot paprika’s/zontomaatjes)
Bereiding
– zet je wafelijzer aan om voor te verwarmen
– rasp de broccoli in een foodprocessor of gebruik een rasp, of snijd heel klein met een mes
– snijd de geroosterde paprika’s of zongedroogde tomaten in kleine stukjes en houd een beetje apart voor de garnering
– doe alle ingrediënten bij elkaar in een kom en meng goed door elkaar tot een beslag
– vet de wafelplaten met een kwastje in met olijfolie of door een bakspray te gebruiken (doe dit ook steeds tussen wafels door)
– schep met een (ijs)lepel per wafel ongeveer een twaalfde van het beslag in het wafelijzer; het duurt steeds ongeveer 7 minuten voordat de wafels klaar zijn
– garneer met een beetje kaas en stukjes paprika/tomaat
– eet smakelijk!