Hartige wafels met broccoli en geraspte kaas

Hartige wafels met broccoli en geraspte kaas

Ingrediënten (10-12 stuks)

– 400 g broccoli
– 100 g bloem
– 1 ei
– 150 ml water
– 2 tl bakpoeder
– 100 g geraspte kaas (+ extra)
– beetje (zwarte) peper en zout
– 3 geroosterde paprika’s (uit pot)
– óf 8 zongedroogde tomaatjes
– 2 el olie (uit de pot paprika’s/zontomaatjes)

Bereiding

– zet je wafelijzer aan om voor te verwarmen

– rasp de broccoli in een foodprocessor of gebruik een rasp, of snijd heel klein met een mes

– snijd de geroosterde paprika’s of zongedroogde tomaten in kleine stukjes en houd een beetje apart voor de garnering

– doe alle ingrediënten bij elkaar in een kom en meng goed door elkaar tot een beslag

– vet de wafelplaten met een kwastje in met olijfolie of door een bakspray te gebruiken (doe dit ook steeds tussen wafels door) 

– schep met een (ijs)lepel per wafel ongeveer een twaalfde van het beslag in het wafelijzer; het duurt steeds ongeveer 7 minuten voordat de wafels klaar zijn

– garneer met een beetje kaas en stukjes paprika/tomaat

– eet smakelijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.