Hartige soesjes met rode biet, walnoten en rucola

Hartige soesjes met rode biet, walnoten en rucola

Ingrediënten (50 stuks)

– 50 kleine soesjes volgens recept van Rutger Bakt
– 500 g gekookte rode bieten
– 125 g zachte geitenkaas
– 1,5 el honing
– ½ citroen
– 2 el oregano
– peper en zout 
– 50 g walnoten
– 40 g rucola
– 50 ml balsamicocrème 

Verder nodig
– foodprocessor 
– spuitzak met klein spuitmondje 

Bereiding

– begin met het maken van de soesjes; ik maakte 50 kleine soesjes van het recept van Rutger Bakt; deze waren klein en hoefden dus maar 20 minuten in de oven

– zet een foodprocessor klaar en doe daar de bieten (in kleinere stukken), de geitenkaas, de honing, het sap van een halve citroen, de oregano en een beetje peper en zout in; laat draaien tot een goed gemengde egale massa

– maak een spuitzak gereed voor gebruik door indien nodig de onderkant open te knippen en het spuitmondje erin te doen

– doe de vulling in de spuitzak en vul de soesjes met het bietenmengsel 

– leg de soesjes op een mooi bordje met rucola eromheen, wees niet zuinig met de balsamico en verkruimel de walnoten erover

– steek eventueel cocktailprikkers in de soesjes

– geniet ervan!

 

tip: ze zijn na een paar dagen nog steeds lekker, dus je kunt ze prima eerder al maken!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.