Bereiding
– zet een soeppan klaar op het fornuis
– kook alvast water voor de bouillon en bereid de bouillon vast voor: anderhalf bouillonblokje met anderhalve liter water
– snijd de uien in halve ringen en snijd de knoflook fijn
– zet het vuur onder de pan aan, schenk er een beetje olie in en bak dan eerst de uien en voeg daarna de knoflook toe
– snijd de zoete aardappel, wortel en bloemkool in stukken/roosjes en laat meebakken
– doe vervolgens hetzelfde met de paprika en tomaten
– voeg dan 2 theelepels harissakruiden toe (straks even proeven of het niet al pittig genoeg voor je is, dus niet meteen 3 theelepels) en 2 eetlepels Italiaanse kruiden
– breng het geheel aan de kook en laat 10 tot 15 minuten koken
– voeg dan de kokosmelk, lekker wat zout (1 tl), het citroensap en de helft van de feta toe
– pureer met de staafmixer tot een gladde soep
– proef de soep en voeg naar smaak nog wat zout en/of harissakruiden toe
– snijd de andere helft van de feta in kleine blokjes en haal de pitjes uit de granaatappel
– schep de soep in kommen en garneer met de feta en de granaatappelpitjes; serveer eventueel met brood of soepstengels
– eet smakelijk!