Harissasoep met feta en granaatappelpitjes

Harissasoep met feta en granaatappelpitjes

Ingrediënten (grote pan)

– 2 witte uien
– 2 rode uien
– 3 teentjes knoflook
– 400 g zoete aardappel
– 300 g wortel
– 400 g bloemkool
– 1 (rode) paprika
– 4 tomaten
– 3 tl harissakruiden
– 2 el Italiaanse kruiden
– 1,5 bouillonblokje
– 400 ml kokosmelk
– zout
– ½ citroen (sap)
– 400 g feta
– 1 granaatappel (pitjes)
– olie om in te bakken
– evt. brood of soepstengels

Verder nodig
– grote soeppan
– staafmixer

Bereiding

– zet een soeppan klaar op het fornuis

– kook alvast water voor de bouillon en bereid de bouillon vast voor: anderhalf bouillonblokje met anderhalve liter water

– snijd de uien in halve ringen en snijd de knoflook fijn

– zet het vuur onder de pan aan, schenk er een beetje olie in en bak dan eerst de uien en voeg daarna de knoflook toe

– snijd de zoete aardappel, wortel en bloemkool in stukken/roosjes en laat meebakken

– doe vervolgens hetzelfde met de paprika en tomaten 

– voeg dan 2 theelepels harissakruiden toe (straks even proeven of het niet al pittig genoeg voor je is, dus niet meteen 3 theelepels) en 2 eetlepels Italiaanse kruiden

– breng het geheel aan de kook en laat 10 tot 15 minuten koken

– voeg dan de kokosmelk, lekker wat zout (1 tl), het citroensap en de helft van de feta toe

– pureer met de staafmixer tot een gladde soep

– proef de soep en voeg naar smaak nog wat zout en/of harissakruiden toe 

– snijd de andere helft van de feta in kleine blokjes en haal de pitjes uit de granaatappel

– schep de soep in kommen en garneer met de feta en de granaatappelpitjes; serveer eventueel met brood of soepstengels

– eet smakelijk! 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *