
Ingrediënten (4p)
– 2 rode uien
– 500 g zoete aardappel
– 500 g broccoli
– 2 (rode) paprika’s
– 1,5 tl harissakruiden
– 2 tl Italiaanse kruiden
– 1 tl gerookt paprikapoeder
– zout en peper
– 150 g feta
– 400 ml kokosmelk
– 100 g geraspte oude kaas
– 50 g amandelen
– olie
– 8 pitabroodjes
Bereiding
– verwarm de oven voor op 180 graden
– snijd de rode uien in halve ringen
– zet een (hapjes)pan op middelhoog vuur met een beetje olie
– bak de rode uien een paar minuten
– was ondertussen de zoete aardappelen goed en snijd in stukken/reepjes (ik maakte er een soort kleine frieten van van 1 bij 3 cm); voeg dan toe aan de pan
– snijd de broccoli in kleine roosjes (gebruik ook de stam van de broccoli; deze kun je gewoon eten) en voeg ook toe aan de pan
– snijd dan de paprika’s in stukjes en voeg die ook toe, samen met de harissakruiden, Italiaanse kruiden, het gerookte paprikapoeder en een beetje peper en zout
– roer alles goed door elkaar en laat even bakken
– snijd ondertussen de feta in kleine stukjes
– voeg de feta samen met de kokosmelk toe aan de pan
– breng het geheel aan de kook en laat 8 tot 10 minuten pruttelen
– pak alvast een ovenschaal en vet deze in met een beetje olie
– vulling lang genoeg geprutteld?; zet het vuur uit en doe de vulling in de ovenschaal
– strooi de kaas erover en verdeel de amandelen over de schaal
– zet een kwartiertje in de voorverwarmde oven
– bak, terwijl de schaal in de oven staat, de pitabroodjes af
– vul de pitabroodjes met de harissacurry
– eet smakelijk!