Groenteschotel met rode biet, zongedroogde tomaat en geitenkaas

Groenteschotel met rode biet, zongedroogde tomaat en geitenkaas

Ingrediënten (4p (of 2p als hele maaltijd))

– 1 rode ui 
– 1 rode biet 
– 1 rode paprika (mag ook andere kleur zijn)
– 300 – 400 g zoete aardappel
– 250 g cherrytomaatjes
– 8 zongedroogde tomaatjes 
– 60 g zachte geitenkaas
– 2 el olijfolie  
– 3 tl Italiaanse kruiden
– beetje paprikapoeder
– peper en zout 

Bereiding

– verwarm de oven voor op 180 graden 

– schil de bieten en snijd of schaaf deze in dunne plakjes, de ui in halve ringen, de paprika in reepjes, de zoete aardappel in dunne frietjes, de cherrytomaatjes door de helft en de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes

– doe alles in een grote ovenschaal en verkruimel de geitenkaas erop

– schenk er 2 el olie bij en strooi er de kruiden en peper en zout overheen

– mix alles helemaal goed door elkaar

– bak 45 tot 50 minuten in de voorverwarmde oven en schep tussentijds twee keer om (als de zoete aardappel zacht is, is het klaar);

– serveer met bijvoorbeeld een puree en een (stukje) vlees(vervanger)

– eet smakelijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *