Groene curry met asperges, limoen en cashewnoten

Groene curry met asperges, limoen en cashewnoten

Ingrediënten (4p)

– 300 g rijst
– 300 g sperziebonen
– 200 g broccoli
– 2 uien
– 2 teentjes knoflook
– 5 el currypasta 
– 1 courgette
– 250 g champignons
– 150 g erwten (diepvries)
– 150 g spinazie
– 200 g groene asperges
– 1 groentebouillonblokje
– 400 ml kokosmelk 
– halve limoen
– olie om in te bakken
– peper en zout
– 100 g cashewnoten (ongezouten)

Bereiding

– zet twee pannen met water en een beetje zout klaar op het vuur en breng aan de kook

– dop de sperzieboontjes en snijd ze in stukken van 2 cm

– maak kleine roosjes van de broccoli

– doe in de ene pan de rijst en laat koken zo lang de verpakking aangeeft en giet dan af

– kook de sperziebonen en broccoliroosjes in de andere pan 5 minuten voor 

– snijd de uien fijn en hak of pers de knoflook

– verhit olie in een grote wok- of hapjespan en bak hier de uien en de knoflook in 

– voeg na 2 minuten de currypasta toe en bak een paar minuten mee

– snijd ondertussen de courgette en champignons in stukken en voeg toe

– voeg dan ook de erwten toe en scheur de spinazie kleiner boven de pan

– giet de sperziebonen en broccoli af en gooi bij de rest

– gooi het bouillonblokje in de pan, schenk de kokosmelk erbij en laat het geheel 10 minuutjes pruttelen

– grill of bak ondertussen in een grill- of koekenpan de asperges (ongeveer 3 minuten per kant op middelhoog vuur) 

– pers de halve limoen uit boven de pan en breng op smaak met peper en zout

– serveer met de rijst en de asperges en top af met een handje cashewnoten
– eet smakelijk! 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.